POTRESNA ISPOVIJEST

Zemina Suljanović za "Avaz TV": Ne zanima me ko mi je otac, silovateljima nema halala

Samo nekoliko kilometara dalje od nje, kada je Zemina imala nepune četiri godine, njena mama Ferida umrla je u 19. godini

Piše: Mirela Kukan

6.2.2021

Velikokladušanka Zemina Murgić - Suljanović, kćerka Feride Murgić, danas je 45 - godišnja supruga i majka trojice sinova. 

Nekoć djevojčica rođena kao plod silovanja svoje maloljetne, gluhonijeme majke, odrastala je, živjela i živi s razlogom, iako joj je kao tek rođenoj bebi prijetila tužna sudbina djeteta iz doma za siročad.


Gluhonijemu su je silovali rođaci

Zahvaljujući plemenitoj porodici Pehlić, Zemina je ipak u trećem mjesecu života dobila roditelje, Hanku i Šahida, i devetero braće i sestara. I nikada nijednog trenutka nije osjetila da i ona nije njihovo najrođenije.

Samo nekoliko kilometara dalje od nje, kada je Zemina imala nepune četiri godine, njena mama Ferida umrla je u 19. godini.

Gluhonijemu su je silovali rođaci kada je imala 15. Majka Ćetiba Murgić, baba, kako ju je kasnije titulirala Zemina, u bolnici je ruku kćerke Feride istrgla iz ručice njene tek rođene bebe. I nikada je više nije vidjela.


Istinita priča za dušu svoje dženetske hurije

Od tuge i bola, sa Zemininom slikom u rukama i, iako gluhonijema, s krikom njenog imena na usnama, mlada Ferida Murgić ispustila je dušu. Za tu dušu svoje dženetske hurije Zemina je ispisala knjigu „Tkaljo moja tiha“ s istinitom pričom, smatrajući to dugom i uzdarjem.

Pogledajte video njene potresne ispovijesti za "Avaz TV".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.