PRENOSIMO

Radončić za N1: Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović je veoma odgovoran vjerski lider koji zastupa stajališta i uvjerenja Islamske zajednice i svih muslimana, a ne anarhista

Uz to predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH je komentirao Komšićevu i Izetbegovićevu kandidaturu, napade na njega i Konakovića za koje je utvrdio da iza njih stoji onaj koji je lagao žrtve genocida u Vijećnici

N1 televizija

14.7.2022

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) gostovao je na televiziji N1 u emisiji "Dan uživo" kod voditeljice Emele Burdžović - Slipičević. 

U veoma dinamičnom i interesantnom intervjuu, lider SBB-a je govorio o brojnim temama, od obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici i propusta u protokolu, preko krize i visoke inflacije u našoj zemlji do predstojećih Općih izbora koji bi se trebali održati 2. oktobra. 

Radončić je komentirao i govor Dritana Abazovića, premijera Crne Gore, vlasti trojke u Kantonu Sarajevo, ideji i namjeri da se od Sarajeva kao prijestolnice napravi Dubai, ujedinjenju opozicije oko kandidature Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH, Otvorenom Balkanu, Berlinskom procesu. 

Radončić je rekao da je reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović veoma odgovoran vjerski lider koji zastupa stajališta i uvjerenja Islamske zajednice i svih muslimana, a ne anarhista. 

Uz to predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH je komentirao Komšićevu i Izetbegovićevu kandidaturu, napade na njega i Konakovića za koje je utvrdio da iza njih stoji onaj koji je lagao žrtve genocida u Vijećnici. 

Radončić je rekao da o energetskim problemima ne govori samo Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, kako se to predstavlja u javnosti, nego svake sedmice na to upozorava i kancelar njemačke Olaf Šolc (Scholz), dok su građani BiH i FBiH prepušteni sami sebi. 

Kompletan intervju pogledajte u videoprilogu. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.