LEGENDA FENERBAHČEA

Emir Preldžić za "Avaz" o Željku Obradoviću: Za mene je najveći trener svih vremena, pomagao mi je i igrački i privatno

Gdje god on dođe odmah se vide rezultati, rekao je

Emir Preldžić. S. Spahić

28.10.2023

Ekipa "Dnevnog avaza" boravila je ove sedmice na treningu Košarkaškog kluba "Orlovik Nansi" iz Žepča, koji je glavna senzacija ovogodišnjeg prvenstva BiH.

Glavnu ulogu u tome igra Emir Preldžić, svojevremeno jedan od najboljih igrača Evrope, koji je osam godina bio član Fenerbahačea, a u jednom periodu i kapiten.

Sa 32. godine je odlučio da se oprosti od profesionalne karijere i vrati u rodno Žepče. U KK Orloviku mu je otac u ulozi trenera, pa nije mogao da odoli i nakon penzionisanja da pomogne saigračima. Već četiri godine igra za klub iz rodnog grada i doveo ih je od najnižeg do najvišeg ranga.

Za portal "Avaza" govorio je, između ostalog, i o najtrofejnijem evropskom treneru Željku Obradoviću, sa kojim je imao priliku da radi dvije godine u dresu Fenerbahčea.

- On je za mene najveći trener u Evropi svih vremena. Radio sam dvije godine sa njim, naučio me mnogo. Pomagao mi je dosta i igrački, ali i privatno kada su me neke stvari mučile, davao je savjete. Na svemu tome sam iznimno zahvalan. Gdje god on dođe odmah se vide rezultati - kazao je Preldžić za portal "Avaza.

Kompletnu reportažu iz dvorane u Sportskoj akademiji Dino, koju je Emir Preldžić izgradio za potrebe kluba pročitajte u ponedjeljak u printanom izdanju "Dnevnog avaza" u prilogu "Sport.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.