ALFA TV

Alfa INFO / Zatrpan rudar u rudniku lignita "Mramor", u toku akcija spašavanja: Sindikat ranije upozoravao na loše uvjete

U prigradskom naselju Gračanica kod Gacka desio se napad na imovinu povratnika Hame i Enise Krvavac

Alfa TV

Alfa TV

3.5.2024

U večerašnjem Alfa INFO gledajte:

- Rudar iz BiH ostao je zatrpan nakon što je došlo do urušavanja zemlje u rudniku lignita “Mramor” kod Tuzle. Kako je izjavio Senad Sejdić, predsjednik sindikata rudnika „Mramor“, mobilisane su sve snage koje mogu pomoći u akciji spašavanja. U ovom rudniku uvjeti su poprilično loši, a članovi sindikata su na to već ranije ukazivali.

- U prigradskom naselju Gračanica kod Gacka desio se napad na imovinu povratnika Hame i Enise Krvavac. Napadnute povratnike danas je posjetio i Zaim Beriša, zamjenik federalnog ministra za izbjelice i raseljena lica. Beriša je istakao da ministarstvo traži hitno rješavanje i rasvjetljavanje ovog slučaja od svih nadležnih organa.

- Na snagu su stupili svi amandmani na Izborni zakon BiH koje je nametnuo visoki predstavnik Kristijan Šmit (Christian Schmidt) 26. marta ove godine. Nametnuti amandmani su se odnosili na uvođenje novih tehnologija u izborni proces i davanja većih ovlasti Centralnoj izbornoj komisiji.

- Novinar BHRT-a i kolumnista "Bljeska" Igor Božović pretučen je sinoć u mostarskom naselju Rodoč. Njega su oko 22 sata fizički napali komšija, koji je inače granični policajac i njegova supruga. Napadnuti novinar je istakao u izjavi za medije kako nije zadovoljan pristupom policijskih službenika.

Ukoliko ste propustili večerašnji Alfa INFO, pogledajte video ispod.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.