RODILA JE CURICU

''Nisam znala da sam trudna sve dok mi nije pukao vodenjak, a pila sam kontracepcijske pilule''

Tata me pronašao ujutro u kupatilu dok sam se grčila od bolova. Nazvali su hitnu i rekli su nam da je moguće da imam upalu slijepog crijeva

Hana podijelila s pratiocima svoju priču. Dreamstime

M. Z.

14.12.2023

Trudnoća ju je iznenadila jer je sve vrijeme pila kontracepcijske pilule. Objasnila je kako se jedno jutro probudila s bolovima u trbuhu i leđima, a porodica ju je brzo odvezla u bolnicu sumnjajući na upalu slijepog crijeva. Kad je stigla u hitnu, brzo je postalo jasno da treba roditi.

Samohrana majka

Hana Violet (Hannah, 25) samohrana je majka djevojčice (5) koja na TikToku redovno objavljuje sve o iznenadnom rođenju njene kćerke. Naime, nije ni znala da je trudna sve do 50 minuta prije poroda.

@h.anviolet That’s one way to get yourself banned from microgynon #ididntknowiwaspregnant #crypticpregnancy #crypticpregnancyawareness #pillbaby ♬ DONT USE NOT TV - eversincecorneliastreet

- Tata me pronašao ujutro u kupatilu dok sam se grčila od bolova. Nazvali su hitnu i rekli su nam da je moguće da imam upalu slijepog crijeva. Stigli smo u bolnicu i htjeli su mi izvaditi krv, ali ja sam se toliko previjala od bolova da to nije bilo moguće - ispričala je Hana u videu.

U bolnici je ubrzo postalo očito da se Hana sprema roditi.

- Dolazimo u bolnicu i žele mi uzeti krv, ali previše me boli da ostanem mirna. Dvije sekunde kasnije pukao mi je vodenjak i tad su mi rekli da imam trudove. Odveli su moje roditelje u drugu prostoriju da im objasne što se događa, da im kažu da će biti baka i djed - priča.

Dodaje da je tražila da mama bude s njom na porodu, a da je tata ostao u čekaonici i zvao njenog brata kako bi mu rekao šta se događa.

- 50 minuta nakon toga rodila sam djevojčicu - rekla je.

U komentarima ispod javile su se žene koje su prošle slično iskustvo. Uprkos pilulama, ostale su trudne i saznale to tek nakon nekoliko sedmica.

- Ja sam saznala u 27. sedmici trudnoće - napisala je jedna.

- Uprkos piluli, otkrila sam da sam trudna u 34. sedmici - dodala je druga.

Čini se da je Hana imala pomiješana iskustva s medicinskim timom koji je bio zadužen za njenu brigu.

- Rodila sam 50 minuta nakon što sam saznala da sam trudna, a zatim sam morala provesti dva dana u bolnici s primaljama koje nisu imale nikakvu podršku - rekla je u jednom od prethodnih videa.

Objavila zahvalnicu

No u drugom videu je objavila zahvalu medicinskoj sestri koja se brinula za nju, piše 24.hr.

- Bolničarki koja je ostala uz mene sve vrijeme nakon što sam saznala da sam trudna i koja mi je pomagala tokom poroda - nikad te neću zaboraviti - poručila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.