NJEŽNO RODITELJSTVO

13 miliona pregleda: Djevojčica se sama ošišala, mamina reakcija iznenadila je mnoge

U videu je snimila svoju reakciju na novu frizuru svoje djevojčice

Djevojčica Maks. Tik Tok

D. R.

17.2.2024

Mala djeca bez nadzora s makazama noćna su mora za većinu roditelja. Iako su još vrlo mala, brza su i imaju sposobnost dočepati se različitih stvari. Jedna mama na TikToku podijelila je ovakvu situaciju.

U videu je snimila svoju reakciju na novu frizuru svoje djevojčice, Maks (Max), koju je sama napravila.

Način na koji je ova žena postupila primjer je nježnog roditeljstva. Sasvim je sigurno da bi većina roditelja reagirala ekspresivnije i odmah uzela makaze iz djetetovih ruku. No, ova mama je odgovorila na najljubazniji način i s poštovanjem.

Kad je ušla u sobu i vidjela svoju kćer kako drži dječije makaze, smireno ju je upitala: "Šta si učinila?", a Maks je odgovorila: "Sve sam to odrezala i stavila ovdje." Mamina reakcija nije bila ljutnja ili strog ton. Umjesto toga, rekla je: "Bravo, napravila si stvarno dobar posao, Maks!"

Zatim ju je upitala osjeća li se bolje jer joj kosa više nije bila u licu, na što je ona odgovorila "da". Nakon toga, Maks je dobila nekoliko opcija, uključujući odlazak frizeru da to popravi. No, video je prekinut prije nego što smo saznali njezin izbor, piše Index.hr.

@designerluxury4u Talent #gamimy #kidsoftiktok #girlpower #beautician ##parentsoftiktok ♬ original sound - EveryonedeservesLuxury

Reakcija mame bila je tema rasprave u komentarima. Jedna osoba napisala je: "Ozbiljno, ovo je impresivno roditeljstvo." Druga je podijelila: "Dobro si reagirala, a Maks je preslatka."

Ipak, neki su bili zbunjeni i kritizirali su majčinu mirnu reakciju. "Jednostavno ne shvaćam nježno roditeljstvo", istaknula je treća osoba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.