ISPOVIJEST

Darko Lazić za "Avaz": Malo sam živnuo

Ako nema svađe, nema ni ljubavi

Piše: M. S. S. / Avaz.ba

22.1.2020

Prošlo je više od godinu od saobraćajne nesreće u kojoj je teško povrijeđen popularni srbijanski pjevač Darko Lazić. Nakon dugotrajnog liječenja i oporavka, Darko se osjeća mnogo bolje, ali se s posljedicama još bori.

Snagu mu daju vjerenica Marina i njihov šestomjesečni sin Aleksej, na kojeg je Darko veoma ponosan. Da se bolje osjeća, govori i činjenica da se vratio svom poslu, a prije nekoliko dana nastupao je i na Jahorini.

Jaka volja

- Oduševljen sm Jahorinom. Lijepo je i mirno. Godinama se u mom društvu priča o Jahorini, a ja je do sada nisam imao priliku posjetiti. Sigurno ću doći opet.

Prošlo je više od godinu od nesreće, kako se osjećate sada?

- Ne osjećam se ni blizu kao prije, ali veoma je bitno da čovjek ima jaku volju da se oporavi i bori protiv toga. Naravno, ne može to biti kao što je bilo. Borac sam i volim život, borim se da se vratim na ono staro, iako znam da je to nemoguće. Bitno je da je u glavi čisto i da razmišljam pozitivno.

S fizičkim posljedicama znamo kako se nositi, ali šta je s onim psihičkog karaktera?

- Sve dok mi se ovo nije desilo, nisam znao koliko sam psihički jak. Kada je život u pitanju, čovjek je spreman da mnoge stvari izdrži i da se izbori. Jedno vrijeme bio sam razočaran što mi se sve to desilo i bio sam utučen. Poslije svake kiše sine sunce. Baš tada se desilo da Marina kaže da je trudna i to je nešto što me održalo i dalo mi motivaciju za daljnji život.

Lazić: Borac sam i volim život. Agencije

Naporna godina

Godina iza Vas protekla je u oporavku, kako dalje?

- Prethodna godina bila mi je jako naporna. Sada sam malo živnuo, što se i vidi. Ponovo dolazi adrenalin. Vozio sam motorne sanke, svi govore - kako ćeš, ali ja to volim i moram, to mi daje motivaciju za život. Ako nešto ne mogu, budem utučen. Želim sve što sam radio prije. Hoću ponovo da probam, ali ne sve, na neke stvari stavljam tačku. Ne želim se osjećati drugačije poslije nesreće. 

  Odnos s bivšom suprugom

- Moja bivša supruga Ana Sević i ja danas imamo korektan odnos što se tiče naše kćerke Lorene. Razgovaramo samo u vezi s Lorenom. Ana ima svoj život, ja svoj i, hvala Bogu, živimo svi zadovoljno.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.