IMA RUSKI PASOŠ

Stiven Sigal slavio rođendan u Moskvi, Putinovim saradnicima poručio: Volim vas sve i stojimo zajedno, u dobru i zlu

Na snimku koji je kružio Twitterom može se vidjeti kako Sigal prisutne u restoranu naziva svojom porodicom i prijateljima

Vladimir Putin i Stiven Sigal. Agencije

L. S. R.

13.4.2022

Zvijezda holivudskih akcionih filmova Stiven Sigal (Steven Seagal) proslavio je u nedjelju 70. rođendan u jednom restoranu u Moskvi.

Prema pisanju "The Timesa", na događaju su bili prisutni voditelj ruske državne TV Vladimir Soljevjev i ruska novinarka Margarita Simonyan, i oboje su na listi sankcija EU zbog invazije Rusije na Ukrajinu i bliski su Vladimiru Putinu.

Na snimku koji je kružio Twitterom može se vidjeti kako Sigal prisutne u restoranu naziva svojom porodicom i prijateljima.

- Volim vas sve i stojimo zajedno, u dobru i zlu - poručio je Sigal.

Putin je 2016. u Kremlju uručio ruski pasoš Sigalu i tom prilikom je rekao da se nada da je to znak normalizacije odnosa između Moskve i Vašingtona.

Sigala je rusko ministarstvo vanjskih poslova 2018. godine imenovalo posebnim izaslanikom za humanitarne veze sa SAD-om.

Član je stranke bliske Kremlju i 2014. godine je branio rusko vodstvo tokom aneksije Krima. Glumac je tada ruskog predsjednika Putina nazvao "jednim od najvećih živućih svjetskih vođa".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.