REAKCIJE

Basiner: Dodik Zapad šutira u međunožje, a onda se oni vraćaju da ga smire

Dok je Dodik jasno najavljivao svoje namjere, prioritet SAD-a i EU-a bio je... jurenje "bijelog kita" reforme izbornog zakona - smatra Basiner

Kurt Basiner. Arhiv

Piše: D. H.

11.12.2021

Ugledni politički analitičar i viši saradnik Vijeća za politiku demokratizacije Kurt Basiner (Bassuener) na svom Twitter profilu prokomentirao je posljednje odluke Narodne skupštine Republike Srpske o udaru na insitucije države BiH.

- Vrijedi ponoviti da da su EU (i njene države članice) bile opredijeljene održavanju vjerodostojnog odvraćanja u BiH otkako su tu ulogu preuzele od NATO-a, Dodik nikada ne bi mogao stvari odvesti tako daleko kao što je do sada.

Još jedna tačka. Dok je Dodik jasno najavljivao svoje namjere, prioritet SAD-a i EU-a bio je... jurenje "bijelog kita" reforme izbornog zakona kako bi umirili njega i njegovog saveznika Čovića, koji prijete blokiranjem izbora ako ne budu zadovoljni. Šutnuti Zapad u međunožje, a zatim ih gledati kako se vraćaju da ga opet umire, Dodikov je specijalitet. To je poput crtanog filma. Ali mi to stalno dopuštamo - naveo je Besiner u komentaru.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.