PREDSTAVLJAMO

Vozili smo Mercedes-Benz A 180d: Limuzina u koju se lako zaljubiti

Nudila nam je mnoštvo pomoći tokom vožnje

Piše: N. Demirović. - I. Kriještorac

5.2.2020

Ekipa „Avaza“ imala je priliku iskusiti ono što donosi Mercedes-Benz A-klasa. Na raspolaganju nam je bio model 180d limuzina. U najkraćem, to je vozilo koje će vam ponuditi sve što trebate, a veoma se lako zaljubiti u njega.

Jedan od najklasičnijih oblika automobila odsad je i jedan od najmodernijih. Mercedesova limuzina interpretira trodijelni oblik karoserije sportskije nego ikad. Sprijeda revolucionarna, a i nazad nudi više svega - više prostora i više komfora.

Zbog novog sistema MBUX ova je limuzina inteligentnija nego ikad prije. Svaki dan nauči nešto novo, a prije svega, bolje upoznaje svog vozača. Može zapamtiti vaše omiljene pjesme i put do radnog mjesta. Tada automatski namješta pravu radiostanicu ili vam prikazuje brži put ako je na uobičajenom zastoj. Potpuno samostalno i potpuno prirodno, ako to želite.



Nudila nam je Mercedesova limuzina mnoštvo pomoći tokom vožnje. Asistencije na svakom mogućem koraku. Jednostavno je bila spremna da uvijek rastereti onoga ko vozi, a pruža osjećaj velike sigurnosti, što, prema specifikacijama, i potvrđuje. Ne može da vas ne oduševi sistem Intelligent Drive, koji je uvijek bio spreman za reakciju.

Unutrašnjost nudi sve i svašta. Nemojte misliti da ćete brzo prepoznati sve što može. Digitalna instrument-tabla prednjači i kvalitetom, ali i gabaritima, a neće ostati nezadovoljni ni oni zahtjevniji. Boju ambijentalnog osvjetljenja birate po želji.

Njen automatski 7G-DTC mjenjač svoj dio posla odrađuje savršeno i u velikom je skladu sa 116 KS, koliko krije ovaj dizelaš ispod poklopca motora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.