TURISTIČKA SEZONA

"Avaz" na licu mjesta: Za 13 sati preko prijelaza Zupci prešlo više od 10.000 putnika, čekalo se i po 4 sata na ulazak u Crnu Goru

Ovaj granični prijelaz koriste i građani Srbije

Piše: P. Mucović

24.7.2021

Da je veliki broj građana Bosne i Hercegovine kao svoju destinaciju za odmor izabrao Crnu Goru svjedoče i današnje slike sa graničnog prijelaza Zupci, gdje se na izlazak iz naše zemlje minimalno čeka 60 minuta i još toliko za ulazak u Crnu Goru. U pojedinim trenucima čekalo se i po 4 sata da bi se ušlo u Crnu Goru.



I građani Srbije koriste ovaj prijelaz

Kako nam je potvrđeno u Jedinici granične policije Trebinje, preko ovog prijelaza noćas od ponoći do 13 sati prošlo je više od 10.000 putnika u oba smjera, pa je preporuka da se koristi granični prijelaz Klobuk gdje za sada nema zadržavanja.

Ovaj granični prijelaz koriste i građani Srbije.

Adrijana iz Beograda, koja je krenula na odmor sa porodicom, kaže da su se naoružali strpljenjem.

- Rekli su nam da se na ovom prelazu čeka nekada i po 4 sata dok se uđe u Crnu Goru, ali šta ćemo. Krenuli smo i nemamo izbora. Čekat ćemo - rekla nam je Adrijana.


- Rekli su nam da se na ovom prelazu čeka nekada i po 4 sata dok se uđe u Crnu Goru, ali šta ćemo. Krenuli smo i nemamo izbora. Čekat ćemo - rekla nam je Adrijana.

Jasmina iz Sarajeva na odmor je krenula sa majkom i kćerkom u Herceg Novi.


Adrijana iz Beograda krenula na odmor sa porodicom. P. Mucović

Vode i hrane

- U koloni smo nekih pola sata. Na pumpi su nam rekli da su jutros kolone bile i po 5 kilometara. Nadamo se da će sada biti malo manje čekanje, jer je već 15 sati. Imamo vode i hrane - navela je Jasmina.

Boris koji putuje iz Njemačke kući u Herceg Novi na odmor kaže da je tako blizu, a tako daleko.

Jasmina iz Sarajeva kaže da su u koloni pola sata. P. Mucović

- Čekam oko pola sata, a Boga mi ću čekati još dugo, kako sada stvari stoje. Šta da radim, mora se čekati. Neću se valjda vratiti za Njemačku - dodao je on.

Boris: Neću se valjda vratiti za Njemačku. P. Mucović

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.