CRVENA OLOVKA

Davor Dragičević: Damir Arnaut me iskoristio za političke poene

Sada vidimo da se ponavlja 2018. godina iz Banja Luke i da se ponavlja ta percepcija prema svim političarima u BiH, da oni nažalost gledaju samo neki svoj lični interes, svoje lajkove, istakao je Dragičević

Piše: H. J. I.

25.5.2022

Gost ovosedmičnog izdanja "Crvene olovke" bio je Davor Dragičević, otac ubijenog David Dragičevića.

U toku intervjua, Dragičević se osvrnuo na sastanak advokata Ifeta Ferageta sa visokim predstavnikom u BiH Kristijanom Šmitom (Christian Schmidt), najavljene proteste, njegov boravak u šatoru pred Tužilaštvom BiH, povratak u Banja Luku...

Kako je na samom početku razgovora Dragičević istakao, Damir Arnaut i Zukan Helez su zloupotrijebili smrt njegovog sina.

- Dogovor je bio da Ifet Feraget sam održi sastanak sa Kristijanom Šmitom. Međutim, u percepciji tog nekog dogovora i kad su oni bili pred šatorom, ja sam ih primio kao članove istražne komisije, dogovor je bio da oni se sastanu sa jedne strane a mi sa druge kako smo do sada radili. Ali sada vidimo da se ponavlja 2018. godina iz Banja Luke i da se ponavlja ta percepcija prema svim političarima u BiH, da oni nažalost gledaju samo neki svoj lični interes, svoje lajkove, nekih 5,10,100 glasova, ali opet ponavljam ja to neću dopustiti nikada, da mi na tragediji mog djeteta neko ubire političke poene – rekao je Dragičević.

Kako dodaje, najgore mu je zbog njegovog advokata Ifeta Ferageta kojeg je jučer Damir Arnaut nazvao i pitao ga "ima li šta Ifet Feraget da poruči Šmitu".

Cijeli intervju pogledajte na Avaz TV.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.