SUD BIH

Video iz sudnice / Suđenje u slučaju "Memić": "Ne možemo vratiti Dženana, ali je ovo borba za naredne generacije"

Hasanspahić je rekao da nema smisla da izađeš sa nekom osobom i tvrdiš da ne znaš šta se desilo, a da akademik Kučukalić tvrdi da to nije istina

S. S.

3.11.2022

U Sudu Bosne i Hercegovine danas je nastavljeno suđenje u slučaju "Dženan Memić". U ovom predmetu su optuženi bivša djevojka stradalog Dženana Memića Alisa Ramić, rođena Mutap, njen otac Zijad Mutap, dvojica policajaca Hasan Dupovac i Josip Barić, te Muamer Ožegović – radnik hotela "Kristal".

U ovom predmetu je okončan dokazni postupak, a danas su završne riječi iznosili tužioci Ćazim Hasanspahić i Dubravko Čampara.

Svoj iskaz u ovom kompleksnom predmetu dalo 65 svjedoka Tužilaštva BiH, 15 sa mjerama zaštite, upućen je 151 materijalni dokaz.

Prema riječima tužioca Hasanspahića svaka riječ je dokazana, a predmet je posebno značajan zato što su u njemu učestvovale osobe koje su trebale provoditi zakon. On je podsjetio da je porodica Memić mogla imati unuče koje bi moglo krenuti u školu, a da su oni umjesto toga obišli sve instance.

- Osoba koja ima amenziju ne govori "Tata zovi svoje ljude" – kazao je Hasanspahić te dodao da nema smisla da izađeš sa nekom osobom i tvrdiš da ne znaš šta se desilo, a da akademik Kučukalić tvrdi da to nije istina.

Tužilac Dubravko Čampara je poručio sudijama da kazni počinioce maksimalnim kaznama.

Ćazim Hasanspahić je rekao da je jedina logična odluka da se optuženi proglase krivim te poslao jaku poruku za kraj:

- Ne možemo vratiti Dženana, ali je ovo borba za naredne generacije.

Pogledajte video.

Pretplatite se na YouTube kanal Avaz TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.