VOZAČI, BUDITE NA OPREZU

"Avaz" na licu mjesta: Put Sarajevo - Olovo je u jako lošem stanju, ko ne mora neka ne putuje večeras

Snijeg ne prestaje padati što vozačima, koji moraju proći ovim putem, zadaje glavobolju

19.1.2024

U pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine večeras pada snijeg. 

Bijeli pokrivač prekrio je put Sarajevo - Olovo koji je u katastrofalnom stanju. Snijeg ne prestaje padati što vozačima, koji moraju proći ovim putem, zadaje glavobolju. 

Snažan snijeg pada u Sarajevu, a vozače se na poseban oprez poziva na autoputu kod glavnog grada BiH gdje je ograničenje 60 kilometara na sat.

Inače, zbog intenzivnih sniježnih padavina na području Romanije obustavljen je saobraćaj za teretna vozila.

- Zbog povremeno intenzivnih sniježnih padavina usporeno je saobraćanje, posebno na dionicama preko pojedinih planinskih prevoja. Zimske službe su na terenu i obavljaju neophodne intervencije, ali na dionicama sa intenzivnim padavinama ipak ima snijega na kolovozu, a mjestimično i poledice.

Izdvajamo puteve: Priluka-Glamoč-Mliništa, Ključ-Bosanski Petrovac, Bugojno-Kupres-Šuica, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Konjic i Sarajevo-Tarčin-Rogoj, kao i prevoje Makljen (Prozor-GornjiVakuf-Uskoplje), Rostovo (Bugojno-Novi Travnik), Komar (Donji Vakuf-Travnik), Oštrelj (Bosanski Petrovac-Drvar), Nišići i Karaula (Sarajevo-Tuzla).

U ostatku naše zemlje saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona na brojnim dionicama. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme - saopćeno je iz BIHAMK-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.