BIVŠA PRVA DAMA SAD

Mišel Obama podijelila važnu lekciju o tome kako postupati s djecom

Ne trebamo im ukazivati na ono što nije u redu, pojasnila je Obama

Mišel Obama. Printscreen

H. J. I.

14.3.2023

Mišel Obama (Michelle) se dobro zabavlja. U svom novom podkastu "The Light Podcast" bivša prva dama SAD razgovarala je s Hodom Kotb o tome zašto toliko uživa u ovoj fazi života.

- Nisam se osjećala kao da sam došla na svoje do 50-ih. Jedan od razloga je to što sam sada s druge strane roditeljstva. Iz majke se pretvaram u savjetnicu - pojasnila je.

Godine iskustva odgajanja djece naučile su je važnim lekcijama o tome kako postupati s vlastitom djecom i mladima općenito.

"Djeci ne treba ukazivati na ono što nije u redu"

Obama smatra da su roditelji prekritični prema svojoj djeci. Kako kaže, roditelji mogu lako upasti u zamku kritiziranja djece umjesto da im govore koliko su jednostavno sretni što ih imaju.

- Toni Morison (Morrison, legendarna američka spisateljica, op.a.) kaže da naša djeca samo žele našu radost, ne trebaju nas da ih popravljamo. Ne trebamo im ukazivati na ono što nije u redu - pojasnila je Obama.

"Mi smo model koji im pokazuje najbolje od njih samih"

Obama ističe da zadovoljstvo trebamo proširiti i na djecu koja nisu naša.

- Moramo biti oprezni s načinom na koji komuniciramo s mladima. Moramo imati na umu da su to sve mladi ljudi, a mi smo modeli koji im pokazuju najbolje od njih samih - zaključila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.