PRVA POMOĆ

"Nema više pelena, šta da radim": Ideja ove mame oduševila je više od milion ljudi

To je jeftinije nego pelene, jedan je od komentara ispod videa

Ova mama je odlučila da sama napravi pelenu "za prvu pomoć". TikTok

E. Ag.

7.2.2024

Mame obično prave zalihe pelena, vlažnih maramica i kreme za pelensku regiju jer ne žele da dođu u situaciju da im tih osnovnih potrepština za bebu nestane baš onda kada im zatrebaju. Međutim, desi se ponekad ne vidite da su pelene pri kraju ili zaboravite da ih kupite, i eto nezgodne situacije, a djetetu morate da promijenite pelenu...

Jednoj mami desilo se baš to – nestalo joj je pelena, a ona je u trenutku morala da se snađe, i svojom idejom je oduševila mnoge roditelje, piše Yumama.

Naime, ova mama je odlučila da sama napravi pelenu "za prvu pomoć", i to tako što je u gaćice svog sina stavila deblji higijenski uložak. Da bi osigurala da uložak ostane na mjestu i upije tečnost kada se mališan umokri, ona je zalijepila krilca uloška za gaćice.

@tyydollaaa Had to improvise a little bit lol #fypシ #funlaughs #funlaughswskai #fypシ゚viral #underwearpamper #like #comment #share #girlmom #boymom #parentinghacks #parenting ♬ original sound - ITSTY

- Nestalo mi je pelena, pa sam nešto morala da smislim - napisala je ona uz video koji je objavila, a koji je postao popularan na mrežama.

- Morala sam da improvizujem - dodala je.

Gotovo milion i po ljudi je pogledalo ovaj snimak, a u komentarima nisu krili oduševljenje.

- "Kako sjajna ideja", "Pobjednička ideja", "To je jeftinije nego pelene" - pisali su ljudi, a mnogi su priznali da su i oni u ovakvim situacijama koristili uloške umjesto pelena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.