TESTIRANJE

Boje koje bira mama utječu i na bebine osjećaje

Test bojama najviše će pomoći trudnicama koje vole crnu, sivu i smeđu boju

Plava boja je znak želje za što više slobode, samopouzdanja i samostalnosti. Ilustracija

"Bebe i mame"

23.4.2019

Buduće mame lakše će podnijeti trudnoću tako da zamišljaju nešto lijepo i to crtaju. Tako, zamislite kako ste zasadili cvijeće i kroz prozor gledate kako raste. Tu idiličnu sliku pokušajte što vjernije nacrtati bojicama na papiru.  

Možete crtati korak po korak, prvo kako raste klica, lišće, pupoljak i na kraju predivan cvijet koji ste zamislili. Nacrtajte i zelenu travu, plavo nebo i žuto sunce. Pogled na sliku pobudit će u vama lijep osjećaj koji ćete prenijeti i na svoje nerođeno dijete.

Psiholozi i terapeuti bojama kažu kako takav način izražavanja osjećaja pomaže budućoj mami da potpuno osjeti svoje novo stanje i u njemu uživa. Crtanje i boje pomoći će vam da se oslobodite mogućih strahova od trudnoće i postignete unutrašnju harmoniju.

Tehnika bojama posebno pomaže ženama koje su prije toga najviše koristile smeđu, sivu i crnu boju. Korištenje drugih, življih boja, omogućit će vam da lakše razumijete stanje u kojem se nalazite i svoje osjećaje te se riješite straha.

Protiv depresije i za akumuliranje energije postoje i posebne terapijske lampe ili sijalice u bojama. Prednja strana tijela osvjetljava se deset minuta zelenom i crvenom, a potom samo gornji dio trbuha 20-ak minuta narandžastom ili žutom. Može vam pomoći i tehnika vizualiziranja boja. Dovoljno je na nekoliko minuta mirno i udobno sjediti te zamisliti da ste u zelenom, ugodnom i prozračnom prostoru.

Test bojama najviše će pomoći trudnicama koje vole crnu, sivu i smeđu boju. Ako nemate vremena crtati, možete vizualizirati jednu od stimulirajućih boja.

Žuta - Dijete majke koja je upotrebljavala više žute na slici bit će sanjar, sklon pripovijedanju i vrlo zabavan. Voljet će samoću, uvijek će vjerovati u nešto i nadati se nečemu. Isto tako, "žuta" djeca teže će donositi odluke i bit će neodgovornija.

Plava - Plava boja je znak želje za što više slobode, samopouzdanja i samostalnosti. "Plava" djeca bit će smirena, uporna i marljiva. Vrlo su pouzdana i nepopustljiva. Brzo se zasite i dosade im stvari nakon nekog vremena. Znaju biti umorna.

Ljubičasta - Ljubičasta govori o nježnosti i sramežljivosti te željom za podrškom. Takva će djeca uvijek težiti višim ciljevima. Emocije su im nestabilne i manjka im smisao za realnost. Često su to neodgovorne osobe, vrlo nesigurne u sebe.

Ružičasta - Ružičasta je vrlo nježna i povezuje se uz plahe i nesigurne osobe sklone dotjerivanju. "Ružičasta" djeca su osjetljiva i stidna. Traže podršku i nikad nisu dovoljno sigurna u sebe. Vole kad imaju partnera koji ih potiče.

Crna - Ako dominira crna, znači da ste trudnica koja se boji budućnosti. Trudnoća za vas predstavlja stres i utjecala je na vas tako da vam je drastično promijenila čitav život. Djeca će imati težak karakter, bit će svojeglava i svadljiva.

Tirkizna - Boja mora, dubine, hladnoće. Buduće majke koje najviše koriste tirkiznu boju nervozno prolaze kroz trudnoću. Takvu nervozu najčešće uzrokuje neka druga osoba ili situacija. Trudnice se boje da će pogriješiti i stalno se kritiziraju.

Plavo-zelena - "Plavo-zelena" djeca uvijek će željeti više slobode i u tome ih trebate poticati. Smanjite očekivanja koja ste imali prije nego što ste zatrudnjeli.

Siva - Majke koju su odabrale sivu boju sklone su izolirati se od drugih. Obično je riječ o ženama koje su prije trudnoće mnogo radile. Takve majke ne gledaju na trudnoću kao na dar, nego kao dužnost. "Siva" djeca vrlo su tiha, bojažljiva i plašljiva, vrlo su povučena i osamljena.

Smeđa - Smeđa boja govori o trudnicama koje su često umorne, iziritirane i pomalo nervozne. "Smeđa" djeca mnogo maštaju i zatvorena su.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.