UPOZORILA I OSTALE

Nutricionistica ove tri namirnice nikad ne daje svom djetetu

Određene namirnice koje mnogi roditelji često daju svojoj djeci zapravo mogu biti vrlo nezdrave

Amanda Grifit upozorava na štetnost nekih namirnica. Instagram / Printscreen

M. Z.

1.3.2023

Nutricionistica i influencerica Nikol Goncalves u videu na Instagramu objasnila je koje tri namirnice nikada ne daje svome djetetu, a to preporučuje i drugim roditeljima. Naime, kako je otkrila u svojoj objavi, određene namirnice koje mnogi roditelji često daju svojoj djeci zapravo mogu biti vrlo nezdrave i opasne za manju djecu, a jedna od njih čak uzrokuje i gušenje.

- Prva namirnica su kokice. Jeste li znali da kokice ne biste smjeli davati djeci mlađoj od pet godina? Predstavljaju velik rizik od gušenja. Osim kokica, svojoj kćeri nikada ne dajem čokoladu. Osim što je puna šećera, također sadrži i kofein, koji ionako nije dobar za djecu. I posljednja, ali također vrlo važna namirnica koju ne preporučujem jesu sokovi. 

Sadrže velike količine dodanog šećera, djeca su hiperaktivna nakon što ih popiju, a ne moramo ni spominjati kako nemaju nikakvih prehrambenih prednosti pa ih mnogi dijetetičari uopće ne preporučuju za malu djecu. Umjesto toga, svojoj kćeri radije dajemo vodu, mlijeko i smoothieje od svježeg voća - objasnila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.