BISTE LI VI TO DOZVOLILE

''Moj suprug želi snimati porod: Ozbiljno razmišljam da mu ipak zabranim da bude u rađaonici''

Žena očekuje bebu za nekoliko sedmica, a suprug želi snimiti proces poroda

Ne želi biti snimana dok se porađa. Facebook

M. Z.

16.10.2023

Žena je ostala užasnuta kada ju je suprug pokušao natjerati da mu dopusti da snima njihovo rođenje djeteta - ali ona je bila protiv toga iz mnogo različitih razloga.

Moralna podrška

Kada rađate, vjerovatno želite da neko s kim ste bliski bude uz vas kao moralna podrška. Oni će biti ruka za držanje ili, bolje rečeno, stiskanje i voljeli biste da vam ponude utješne riječi dok prolazite porođaj.

No, ova žena ne želi upravo svog supruga na rođenju djeteta jer ju je molio da snimi rođenje njihove bebe, a ona je apsolutno protiv toga. Također je brine da će on ometati cijeli događaj.

Žena je na Redditu objasnila da očekuje bebu za nekoliko sedmica, a njen suprug želi snimiti proces poroda. Osim činjenice da većina bolnica ne dopušta snimanja, buduća mama lično to ne želi iz nekoliko razloga koje navodi, piše Mirror.

- Vjerovatno ću biti u ekstremnoj boli i ranjiva, i ne želim se osjećati ''posmatrano'' više nego što ću svakako biti, želim da suprug bude potpuno prisutan uz mene i zbog svih odluka koje možda trebamo donijeti, a ne želim biti zaokupljena kamerom, i ne želim da on smeta ili ometa porod jer drugi u prostoriji mogu biti zabrinuti kako će njihovi postupci izgledati pred kamerom. Osjećam se loše zbog toga i već sam mu rekla da to ne želim - ističe žena, no kaže da je problem u tome što mu je snimanje stvarno važno i prilično se naljutio na nju, jer ne poštuje što mu je važno imati uspomenu s poroda.

Podrška u komentarima

Ona ozbiljno razmišlja o tome da ga ne pusti u rađaonicu ako ne prihvati njenu odluku da ju ne snima.

- Griješim li ja - traži mišljenje drugih.

Mnogi su komentirali kako bi uvjerili buduću majku da je snimanje tokom porođaja ''teško kršenje privatnosti'', kao i da bi suprug trebao prihvatiti da ''ne'' znači ''ne'', piše 24.hr.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.