AVAZ TV

"Slobodan udarac": SDA nas je održala, njojzi hvala!

Oni koji su čitav simbolički kapital izgradili na ideji da nas “čuvaju od Srbije i Srba”, na kraju su Bošnjake sveli na to da zavise od sadake Srbije

Piše: Danijal Hadžović

29.3.2021

Avaz TV u trećoj epizodi emisije "Slobodan udarac" donosi video-komentar Danijala Hadžovića o posljednjem političkom adutu Stranke demokratske akcije (SDA) kojom opravdava svoju vladavinu , naime tvrdnjama da je ova stranka, i pored svih negativnosti, navodno jedina koja je u stanju zaštiti Bošnjake i Bosnu i Hercegovinu od mnogobrojnih nasrtaja iz susjedstva i "domaćih neprijatelja".

- Kako SDA štiti Bošnjake mogli smo vidjeti za vikend, kada je hiljada Bošnjaka otišlo u Srbiju kako bi priuštili minimum onoga što bi im vlastita država trebala osigurati – i za šta plaćaju poreze i doprinose – vakcine. Među njima su bili i političari iz te same SDA. Oni koji su čitav simbolički kapital izgradili na ideji da nas “čuvaju od Srbije i Srba”, na kraju su Bošnjake sveli na to da zavise od sadake Srbije i njenog predsjednika Aleksandra Vučića, objašnjava Hadžović u svom komentaru rezultate SDA u "zaštiti Bošnjaka".


Kompletan komentar pogledajte u videu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.