NA LICU MJESTA

Avazova patrola / Paljanski kriminalci nestali s ulica

Policajci asistirali kolegama iz Saobraćajne policije prilikom kontrole vozila i osoba, ali je sve prošlo uredno

Piše: A. Kapo / Avaz.ba

2.3.2020

Ekipa “Avaza” proteklog vikenda bila je u noćnoj smjeni s pripadnicima Jedinice žandarmerije Policijske stanice Pale.

Radi se o jedinici koja je nekada nosila naziv Jedinica za podršku PS Pale.

Kontrola vozila

Naši domaćini, dok oblače pancire i provjeravaju oružje, govore nam da imaju zadatak da asistiraju kolegama iz Saobraćajne policije prilikom kontrole vozila i osoba.

Ne gubimo vrijeme, ulazimo u maricu i odlazimo na punkt koji je formiran u blizini jedne benzinske pumpe na Palama.

Policajci kontroliraju na desetine vozila. Vrše se detaljni pregledi prtljažnika, ali policajci ne pronalaze ništa sporno.

Detaljan pregled vozila. M. Kadrić

Odlučili su da promijenimo lokaciju te su napravili novi punkt u blizini jednog ugostiteljskog objekta, gdje se okuplja paljanska omladina. U pitanju je objekt u kojem su policajci nerijetko znali intervenirati zbog narušavanja javnog reda i mira - tuča.

Bez poziva

Međutim, ove noći je sve bilo mirno i šef smjene nije nijedanput podigao slušalicu. Policajci nisu imali pardona ni prema pripadnicama nježnijeg spola, te su detaljno pregledali i dame za volanom. Ali, sve je prošlo uredno.

Paljanski kriminalci

Na Palama ranije nije bilo mirno i uredno kao što je to sada. Na području Pala egzistirale su ozbiljne kriminalne grupe te su tuče, pucnjave i ubistva bili skoro svakodnevica. Sigurnosnim agencijama u BiH glavobolju je zadavala i paljanska grupa koja je bila specijalizirana za krađu vozila. Najviše su operirali u Sarajevu, gdje su ukrali na desetine automobila.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.