SVIRANA PJESMA "NEDELJA"

Govor imama rasplakao sve na dženazi: Džej je bio neko ko je uvijek donosio osmijeh ljudima

Danas se opraštamo od oca, prijatelja, našeg brata, velikog pjevača, velikog čovjeka... , kazao je imam

Piše: E. T.

11.12.2020

Nakon što je klanjana dženaza Džeju Ramadanovskom, imam koji je predvodio rekao je da ovo nije kraj. Ovo je tek početak.

- Dragi prijatelji, hvala vam što ste došli i što ste pokazali duh našeg Beograda, našeg Dorćola. Džej je bio čovjek koji je uvijek donosio emociju i osmijeh ljudima na lice. Molimo dragog Boga da mu otvori vrata raja, vrata dženeta - kazao je imam.

Još je rečeno da je čistu emociju prenosio pjesmom i igrom te da nema osobe koja ga nije voljela.

- Danas se opraštamo od oca, prijatelja, našeg brata, velikog pjevača, velikog čovjeka... Cijeli tvoj Dorćol je tužan, ne može se skriti. Pamtio si nemaštinu, ali i velika iskušenja si imao, i uspio da se izboriš za parče neba, sada si najsjajnija zvijezda - dio je onoga što je imam kazao.


Legendarni pjevač Džej Ramadanovski ukopan je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, uz zvuke 50 violina. To je bila njegova posljednja želja.

Orkestar je odsvirao njegovu čuvenu pjesmu "Nedelja", a porodica, prijatelji i kolege uz zvuke ove emotivne balade posljednji put su se oprostili od čuvenog pjevača, za kojeg su svi imali riječi hvale. Veliko srce je imao Džej. To ga je odlikovalo kroz život.

Na grobu ovog velikana ostavljeno je mnoštvo cvijeća.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.