"NOĆAS MI SE NE SPAVA"

Emotivni oproštaj medicinara od Džeja

Noćna smjena. Posljednji pozdrav od dežurnih sestara, tehničara i fizioterapeuta Džeju - rekla je Marija

G. M. / Telegraf.rs

12.12.2020

Oproštaj od poznatog pjevača. Instagram

Na hiljade ljudi širom regiona sa velikom tugom primilo je vijest da je pjevač Džej Ramadanovski preminuo u 56. godini, usljed posljedica srčanog udara.

Veliki broj onih koji su voljeli njegov rad, veselili se i plakali uz njegove pjesme, ispratio ga je u petak na vječni počinak, a posljednji pozdrav uputili su mu i medicinari Selters banje iz Mladenovca, piše Telegraf.rs.

Šestoro medicinskih radnika je, naime, na svojim skafanderima ispisalo po jednu riječ koje su činile naziv jedne od Džejevih numera - "Noćas mi se ne spava", dok je na šestoj uniformi pisalo "Džej".

Fotografija medicinskih radnika nastala za vrijeme njihove noćne smjene postala je viralna na društvenim mrežama.

Kako je jedna od medicinskih radnika sa fotografije, Marija Arsić Blažić rekla za portal Telegraf.rs, bio je to posljednji pozdrav kolektiva Selters banje velikom pjevaču.

- Noćna smjena. Posljednji pozdrav od dežurnih sestara, tehničara i fizioterapeuta Džeju - rekla je Marija.

Ovaj gest nastao je u znak sjećanja na Džeja, u teškim danima, da se legendarni pjevač ne zaboravi. Ali, da se ne zaborave ni sav trud niti žrtva koju medicinski radnici širom Srbije, pa i svijeta, podnose u prethodnih 9 mjeseci, boreći se protiv pandemije korona virusa.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.