SLOBODAN UDARAC

HDZ najviše majorizira Hrvate

Kada je odlučio u hrvatskom stanovništvu raspirivati mržnju prema državi BiH i posebno Sarajevu, HDZ BiH je onim najboljim i najtalentovanijim poručio da tu nemaju šta tražiti

Piše: D. H.

6.6.2022

U današnjem izdanju "Slobodnog udarca" osvrćemo se na odgovornost HDZ-a za položaj u kojem se danas nalaze Hrvati u BiH.

- Jedino veliki gradovi imaju snagu da se u njima oni najbolji razvijaju. U njima su smještene najjače institucije, kompanije, univerziteti, mediji... Mostar je predivan grad, ali Mostar toliku snagu nema. A kada je odlučio hrvatsko stanovništvo antagonizirati prema Sarajevu i državi BiH, HDZ BiH je onim najboljim i najtalentovanijim poručio da tu nemaju šta tražiti. Na taj način ne samo da Hrvati u BiH gube demografsku u bitku u smislu svoje ukupne brojnosti, nego i u smislu ostajanja bez svojih najtalentovanijih i najsposobnijih pojedinaca koji sele, uglavnom u Zagreb. Bošnjaci tako ostaju narod koji kontroliše jedan jak centar, Sarajevo, a bh. Hrvati narod bez urbanog centra.

Kompletan komentar pogledajte u videu.

Hrvati u BiH gube demografsku u bitku. Ilustracija

Na taj način ne samo da Hrvati u BiH gube demografsku u bitku u smislu svoje ukupne brojnosti, nego i u smislu ostajanja bez svojih najtalentovanijih i najsposobnijih pojedinaca koji sele, uglavnom u Zagreb. Bošnjaci tako ostaju narod koji kontroliše jedan jak centar, Sarajevo, a bh. Hrvati narod bez urbanog centra.

Kompletan komentar pogledajte u videu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.