SLOBODAN UDARAC

Novalić "održao lekciju Velikoj Britaniji": Mi premijera ne otjeramo nakon prve greške, nego ga pustimo još četiri godine

Mi u Bosni i Hercegovini se puno humanije odnosimo prema političarima. Toliko smo humani da nam čak ni američke crne liste ni optužnice neće biti dovoljne da Fadila skinemo s vlasti

Piše: Danijal Hadžović

24.10.2022

U današnjem izdanju "Slobodnog udarca" osvrćemo se na političku situaciju u Velikoj Britaniji u kojoj je premijerka Liz Tras (Truss) nakon samo 45 podnijela ostavku na mjesto premijerke i to poredimo sa situacijom u Bosni i Hercegovini.

- Čudan je taj politički sistem u Britaniji. Hvala Bogu pa se mi u Bosni i Hercegovini puno humanije odnosimo prema političarima i njihovim radničkim pravima. Mi ovdje ljudima dozvoljavamo pravo na grešku. Mi ne tretiramo ovdje političare kao mašine koje trebaju da nama građanima koji trčimo za profitom stvore dobru državu, kvalitetnu infrastrukturu i dobre zakone. Mi ovdje praštamo političarima. 

Mi svog premijera ne otjeramo nakon prve greške, nego smo toliko merhametli da Fadila Novalića pustimo da još četiri godine ostane premijer u tehničkom mandatu nakon što već odradi jedan mandat. Isto tako i Marinka Čavaru. Toliko smo humani da nam čak ni američke crne liste ni optužnice neće biti dovolje da naše rukovodioce skinemo s funkcija. Ni to što su falsifikovali svoje diplome. Ni to što su ukrali milione.

Kompletan komentar pogledajte u videu.

Pretplatite se na YouTube kanal Avaz TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.