OPĆINSKI SUD U SARAJEVU

Muriz Memić nakon ročišta po tužbi Alise Ramić: Ne trebaju mi govoriti da se saosjećaju sa mnom

Neko ko prouzrokuje toliku bol, toliku patnju, da mene tuži i onda opunemoćnik kaže da se saosjeća sa mojoj patnjom, to meni ne treba, kazao je

Muriz Memić: Vidjeli smo na Sudu BiH kako saosjećaju. B. Cerić

Piše: B. Cerić

18.11.2022

U Općinskom sudu u Sarajevu je održano pripremno ročište u parničnom postupku po tužbi Alise Ramić protiv Muriza Memića za klevetu.  Nakon toga se medijima obratio Muriz Memić. 

- Alisa, koja je prouzrokovala svu moju bol, patnju svih ovih sedam godina mene tuži za neke njene navodne neistine, ali postupak će se voditi. Vidjet ćemo šta će biti, ali neko ko prouzrokuje toliku bol, toliku patnju, da mene tuži i onda opunemoćnik kaže da se saosjeća sa mojoj patnjom, to meni ne treba. Vidjeli smo na Sudu BiH kako saosjećaju, kako ismijavaju, kako vrijeđaju. Jučerašnje završno ročište je sve reklo ko su oni i kakvi su oni - kazao je Memić.

Osvrnuo se i na slučaj na Sudu BiH, gdje je advokat porodice Mutap citirao Njegoša, a Kadrija Kolić Mehmeda Fatiha.

- Citiraju Njegoša i sultana Mehmeda Fatiha, a prekršen je naš zakon, u našoj državi 2016. godine. Ne trebaju nam ti citati, neka se drže našeg zakona i da ga sprovodimo kako treba. Kad pominju Osmansko carstvo, ima pjesma o braći Morić, koje je taj sistem objesio, zato što su se borili za pravdu - zaključio je Memić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.