"AVAZ" NA LICU MJESTA

Deveti internacionalni festival žestokog pića i rakija: Svoje proizvode predstavilo 60 izlagača

Od proizvoda koje možete pronaći na ovom festivalu nalazi se kafa, limunada, rakije gotovo svih vrsta, vino, riba, peciva…

Piše: A. Ovčina

1.12.2022

Deveti internacionalni festival žestokog pića i rakija pod nazivom "Spirit Fest Sarajevo" održava se danas u kongresnoj dvorani Hotela Holiday. Među prisutnima došao je veliki broj destilerija i kompanija iz Bosne i Hercegovine i regiona.

Za destilerijsku industriju, ugostiteljstvo i turizam ovaj festival je veoma značajan, a postao je prepoznatljiv brend u BiH i regionu.

Na ovogodišnjem "Spirit Festu Sarajevo" će svoje proizvode predstaviti 60 izlagača a posjetioci će imati priliku degustirati vrhunske rakije i druga alkoholna pića uz gastronomske delicije iz Bosne i Hercegovine i regiona.



Na festivalu će po sedmi put biti upriličena dodjela priznanja za najbolje ocijenjene rakije. Prijavljeno je 150 uzoraka u kategorijama rakije od voća, rakija od grožđa, specijalnih rakija, likera i od ove godine kategoriji Gin-a.

Od proizvoda koje možete pronaći na ovom festivalu nalazi se kafa, limunada, rakije gotovo svih vrsta, vino, riba, peciva…

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.