"AVAZ" NA LICU MJESTA

Roditelji djece u Osnovnoj školi "Grbavica 1": Nastavnik pedofil mora dobiti otkaz!

Ovdje nastupamo kao roditelji i nemamo šta drugo tražiti, poručio je Tanić

Tanić: Ostaje naš zahtjev koji smo već iznijeli i to ćemo usmeno i pismeno predati upravi škole. A. Ovčina

Piše: A. Ovčina

19.12.2022

Vijeće roditelja Osnovne škole "Grbavica 1"  u prostorijama škole održava sastanak vezan za profesora Samira Alihodžića koji je vraćen na posao uprkos tome što je pravosudno osuđen za pedofiliju.

Samir Alihodžić profesor je tjelesnog i zdravstvenog odgoja. Podsjetimo, Alihodžić je 11. novembra prošle godine osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora kao i jednogodišnju zabranu obavljanja posla nastavnika zbog krivičnog djela bludnih radnji nad maloljetnicom. On je platio kaznu i tako se našao na slobodi, a zatim vratio i na posao, jer ga zakon u tome ne sprečava.


- Ostaje naš zahtjev koji smo već iznijeli i to ćemo usmeno i pismeno predati upravi škole. I to je da se nastavnik fizički udalji, na način da se njemu da otkaz kako ne bi on bio među maloljetnom djecom. Nemamo više šta reći, ne želimo otvarati prostor za bilo kakvu diskusiju. Nema se ni o čemu razgovarati.

Ovdje nastupamo kao roditelji i nemamo šta drugo tražiti. I druge stvari u ovakvom kontekstu nas ne interesuju, jer ne dolazimo ovdje sa svojim profesionalnim profesijama da razgovaramo sa drugim stvarima, nego dolazimo isključivo kao roditelji - rekao je Dalibor Tanić, predsjednik Vijeća roditelja OŠ "Grbavica 1".

Na kraju je, ukoliko ne dođe do otkaza nastavnika, Tanić dodao:

- Ne bih volio da se to ne desi, mislim da se nakon tolikog pritiska ništa drugo ne može desiti, nego jednostavno da škola sprovede u djelo ono što je trebalo već da sprovede. Ne razmišljam o tome, ne vidim da se bilo šta drugo može desiti nakon jučerašnjeg sastanka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.