"NAČISTO S ELDAROM"

Elzina Pirić, predsjednica PDA: Zdravlje mi je narušeno zbog SDA

Za kraj je rekla i to da se njena politička karijera zasniva isključivo i jedino na tome da pomogne radničkoj klasi

Pirić: Napad nisam ni konstatirala. Avaz

E. A.

23.5.2023

U večerašnjoj emisiji „Načisto s Eldarom“, koja se emitira na Avaz TV-u, gostovala je predsjednica PDA Elzina Pirić. Osvrnula se na dešavanja koja su obilježila protekli period, na formiranje Vlade FBiH, ali i proteste na kojima je napadnuta od okupljenih građana.

- Na to sve gledam vrlo pozitivno, taj napad nisam ni konstatirala jer sam bila pod utiskom pozitivnih dešavanja i toga da je Vlada FBiH u novom sazivu nakon toliko godina - istakla je Pirić.

Osvrnula se i na svoje zdravstveno stanje te prvi put u javnosti istakla da je onkološki pacijent i da se već dugi niz godina bori s bolešću.

- Trudim se da to sve držim po strani te da uvijek budem prisutna na sjednicama, bez obzira na to kako se osjećala - ispričala je Pirić u gostovanju.

Kazala je i to da joj je prošla vlast, tačnije SDA, nanijela mnogo štete i da s određenim pojedincima je došlo i do sudskog epiloga.

Za kraj je rekla i to da se njena politička karijera zasniva isključivo i jedino na tome da pomogne radničkoj klasi jer, kako kaže, i ona je odrasla na hljebu od sedam kora. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.