SAOPĆENJE

PDA: Alić, Suljkanović i Topčagić su funkcioneri stranke, stoga i oni snose odgovornost za izborni rezultat

PDA, također obavještava javnost da nastavlja sa provođenjem svojih programskih ciljeva i zadataka u političkom kapacitetu koji posjeduju na svim nivoima vlasti i da kao politički pokret neće iznevjeriti obećanja data građanima, naveli su

Elzina Pirić, predsjednika PDA. FENA

S. S.

11.11.2022

Nakon istupanja Senada Alića, Jakuba Suljkanovića i Huseina Topčagića u pisanim i elektronskim medijima, iz PDA su se oglasili saopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti.

- U njihovim izjavama u medijima, između ostalog, kao razlog njihovog ponašanja koji do sada nisu zabilježeni u novijoj historiji BiH, kritikovani su organi Pokreta demokratske akcije, te pomenuta kritika korištena kao navodni razlog njihovog ponašanja.

S tim u vezi, informišemo javnost da Senad Alić obnaša dužnost predsjednika Kantonalnog odbora PDA Tuzlanskog kantona i potpredsjednika Pokreta demokratske akcije, da je Jakub Suljkanović predsjednik Glavnog odbora Pokreta demokratske akcije, a da Husein Topčagić obnaša dužnost člana Predsjedništva Pokreta demokratske akcije.

S obzirom na pomenute dužnosti, imenovani su kreirali politiku ovog političkog subjekta, plan i program istog, te uzeli aktivno učešće u donošenju odluka u vezi utvrđivanja, kao i kreiranju kandidatskih listi i direktno učestvovali u izbornom procesu za Opće izbore 2022. godine. Iz tog razloga, u najmanju ruku korektno bi bilo, da imenovani preuzmu dio odgovornosti i za rezultate Pokreta demokratske akcije u izbornom procesu, odnosno da u obraćanju javnosti konzumiraju, bar jednim dijelom, moralne norme koje uključuju i samokritičnost.

Pokret demokratske akcije, također obavještava javnost da nastavlja sa provođenjem svojih programskih ciljeva i zadataka u političkom kapacitetu koji posjeduju na svim nivoima vlasti i da kao politički pokret neće iznevjeriti obećanja data građanima, te da istupi pojedinaca ne utiču na nastavak zaštite općih interesa BiH kako je to definisano našim programskim ciljevima i zadacima - naveli su iz PDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.