MEZARJE KOLIJEVKE

"Avaz" na licu mjesta: Veliki broj Goraždana klanjao dženazu Emiri Maslan

Emira je ubijena u 31. godini života, a ubica Anel Bećirović, njen nevjenčani suprug, priznao je izvršenje ovog krivičnog djela

Alen Bajramovic

16.11.2023

Veliki broj Goraždana, članova porodice, prijatelja i sugrađana, sa suzama i dovama oprašta se danas od Emire Maslan, mlade žene i majke, još jedne žrtve femicida u BiH. 

Dženaza-namaz klanjana je na Gradskom mezarju Kolijevke u njenom rodnom gradu, gdje je obavljen i ukop. Emira je ubijena u 31. godini života, a ubica Anel Bećirović, njen nevjenčani suprug, priznao je izvršenje ovog krivičnog djela i nakon današnjeg ročišta pred Kantonalnim sudom u Sarajevu određen mu je jednomjesečni pritvor.

Oni koji su poznavali mladu Goraždanku, iza koje je ostalo malodobno dijete, majka, brat, kažu da je bila borac. U ime neutješne porodice, zahvalnost bh. javnosti na porukama saosjećanja i podrške uputila je njen opunomoćenik Amila Mujčinović.

Ona je kazala da porodica Maslan prolazi kroz najteže trenutke njihovih života, da je Emira bila žrtva dugogodišnjeg maltretiranja, ali se hrabro, sama, borila kroz sve institucije sistema. Mujčinović je najavila borbu za pravdu i izrazila očekivanje da će ovaj zločin predstavljati prekretnicu kada je riječ o femicidu u BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.