IZJAVA ZA "AVAZ"

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević povodom Dana državnosti: BiH je naša jedina domovina

Prije svega hvala svim sugrađanima i patriotama, koji su danas, 25. novembra, po ovom hladnom vremenu ipak došli da obilježimo Dan državnosti, ističe

Mirnes Bajtarević. E. Trako

25.11.2023

U historijski važnom, kraljevskom gradu Bobovcu, danas se obilježava Dan državnosti BiH.

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević rekao je za portal "Avaza" da "nema zime na našem historijskom mjestu gdje i ove godine obilježavamo Dan državnosti BiH".

- Prije svega hvala svim sugrađanima i patriotama, koji su danas, 25. novembra, po ovom hladnom vremenu ipak došli da obilježimo Dan državnosti, najveći praznik. Raduje me što ponovo na ovom mjestu možemo vidjeti jako veliki broj djece. Radi njih se organiziraju ove manifestacije, da im prenesemo i kažemo šta je to bilo prije 80 godina u vrijeme ZAVNOBIH-a, ali da napomenemo svakako na ona vremena od '92-95. na vrijeme agresije. Još jedna godina, još jednom svjedočimo, da BiH ima hiljadugodišnju historiju postojanja, i nadam se da sile koje nasrću i nasrtale su čitavo vrijeme će biti poražene, da ćemo mi dokazati da je BiH prije svega naša domovina, i jedna jedina - poručio je Bajtarević.

Događaj su organizirale Općina Vareš i Općina Kakanj. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.