CRVENA OLOVKA

Magazinović o Dodiku: Ruši imidž BiH, njegove izjave su previše i za fudbalsku utakmicu

Njemu je to najveća šteta, mislim da je on toga svjestan, meni se čini da on sada igra na sve ili ništa, rekao je Magazinović

Magazinović je bio gost ovosedmičnog izdanja "Crvene olovke". Avaz

7.12.2023

Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović bio je gost ovosedmičnog izdanja „Crvene olovke“ na Avaz TV-u.

Tokom intervjua Magazinović se osvrnuo na dvodnevni samit održan u Briselu, na to šta se očekuje od BiH na evropskom putu, izjave Milorada Dodika, ali i najave Šemsudina Mehmedovića da formira svoju stranku.

Poruke Varheljija

Istakao je da su poruke povjerenika za susjedstvo i proširenje Olivera Varheljija (Vahrelyi) bile izuzetno pozitivne i da je to važno.

-On je naglasio da vidi da BiH napreduje, da je siguran u EU opredjeljenje naše zemlje. Pozitivne su i ostale poruke koje je iznio, što je veoma važno za vrijeme koje predstoji, i odluke koje će donijeti Evropska komisija. Dodik nije bio pozvan na ovaj sastanak, on je imao druge sastanke. Ali znam da i Dodik i svi ostali drugačije izgledaju na tim sastancima nego što izgledaju u bh. političkoj stvarnosti, posebno kada se ukažu tri kamere ispred - rekao je Magazinović.

Dodikove izjave

Osvrnuo se i na Dodikove izjave i vrijeđanje ambasadora SAD u BiH Majkla Marfija (Michael Murphy) i visokog predstavnika Kristijana Šmita (Christian Schmidt). Podsjećamo, Dodik je nazivao Šmita i Marfija "kretenom" i “smradom".

-To je previše i za jednu fudbalsku utakmicu, da se na taj način obraćate sudiji koji je oštetio klub za koji navijate. To je previše i za stadion, mislim da je to potpuno pogrešno. O gospodinu Dodiku se ne može govoriti kao o nekom svemircu koji ne pripada ovoj državi, on je visoki zvaničnik unutar BiH i sve to što on radi, ozbiljno narušava imidž i naše države i način na koji nas ljudi gledaju. Njemu je to najveća šteta, mislim da je on toga svjestan, meni se čini da on sada igra na sve ili ništa. Vi kada imate takvog jednog čovjeka koji je postao tema i u evropskim i u krugovima izvan Evrope, mora se reći da se to dešava u BiH - zaključio je Magazinović.

Cijeli intervju pogledajte na Avaz TV-u.

Pretplatite se na YouTube kanal Avaz TV-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.