PRUŽIO PODRŠKU

Video / Muriz Memić iz Tuzle poručio: Sistem je namjerno zakazao

Sve će tako biti dok se narod ne probudi, rekao je Memić

Muriz Memić. A. Bešić

A. Bešić

11.2.2024

Muriz Memić, otac rahmetli Dženana Memića, otišao je danas u Tuzlu gdje podržao mirno okupljanje i protestnu šetnju povodom brutalnog ubistva Amre Kahrimanović.

- Došao sam da dam podršku, da ukažem da se osam godina već borim protiv sistema. Mi smo dosta toga i dokazali na sudovima, ne rekla kazala, ja imam pet sudskih presuda. Sistem je zakazao. Ja kažem da je namjerno zakazao. Jer ovima što su u sistemu je predobro. Oni previše uživaju, samo nemojte njihove stolice da dirate. Možete njihovu djecu ubijati, ali samo nemojte stolice dirati. Takav je sistem. Sve će tako biti dok se narod ne probudi - rekao je Memić i dodao:

- Sve je to još nekako u povoju da kažem. Ja sam 20 puta proteste organizirao i stvarno sam imao odaziv i šta je najbitnije, što su zadnji 20. po redu bili najveći. Jer ipak to sve valja održati živim. Mi znamo kako je narod ovdje uspavan. Ja kažem i jadan i ubijen. Svi se bore kako da prežive, obični građani, a ovi veliki uživaju. 

Podsjećamo, Amrin život je prerano ugasio pripadnik MUP-a TK Elvis Ćustendil. On je iz službenog pištolja ispalio čak 16 metaka.

- Na podmukao način ispalio je jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još petnaest hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je - saopćeno je ranije iz Tužilaštva TK.

U trenutku ubistva, Ćustendil je bio treći dan na godišnjem odmoru. Pijan je u Amru ispalio skoro cijeli šaržer. Njemu je određen jednomjesečni pritvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.