ZABAVA

Igre za razvoj motoričkih vještina

Kako bi im pomogli da razviju vještine, već u predškolskoj dobi možemo im ponuditi nekoliko kreativnih igrica koje će ih zabaviti i poticati na učenje

Važno za razvoj djece. Hands on

Z. K.

30.1.2023

Djeca vole slagati i izrađivati stvari. Osim što je izrađivanje raznih kreativnih predmeta zabavno, ono djeci pomaže njegovati kreativnost, razvijati motoriku, razvijati sposobnost rješavanja problema i vidno-pokretnu koordinaciju. Isto tako, kada neku radnju uspiju završiti, djeca imaju osjećaj postignuća i ponosa vezano uz predmet koji su izradili.

Kako bi im pomogli da razviju sve te vještine, već u predškolskoj dobi možemo im ponuditi nekoliko kreativnih igrica koje će ih zabaviti i poticati na učenje.

Reljef

Ova kreativna igra uključuje izradu raznih slika i prizora na papiru, kartonu ili tkanini. Djeci je vrlo zanimljiva i ugodna te djeluje umirujuće, a ne košta gotovo ništa i možete je organizirati uz pomoć sitnica koje nalazite po kući.   

Potrebni materijali: sitni predmeti kao što su komadić špage, kartončići s ambalaže, grančice iz dvorišta i slično, veliki komad kartona, makaze, ljepilo, kist, boje, valjak za zid.

Temu zajedno osmislite, dozvolite djetetu da u miru rasporedi elemente po površini kartona kako bi dobilo prizor koji želi napraviti. Nakon što je kompozicija napravljena, sve predmete treba zalijepiti na svoje mjesto i ostaviti ih da se osuše. Kad je sve suho i zalijepljeno, dijete može svoj reljef obojiti temperama

Rezanje slika

Ova kreativna igra idealna je za djecu. Rezanjem i ljepljenjem raznih oblika šarenog papira, djeca mogu izraziti čitav niz slika i prizora te ukrasiti neke osobne predmete kao što su natpis za vrata svoje sobe, okvir za slike, kutijica s uspomenama ili razni podmetači.

Potrebni materijali: Stari časopisi, katalozi, papiri za zamatanje, makaze, ljepilo.

Motive im izrežite makazama i pustite da ih lijepi na kutiju za cipele, kartonski okvir ili kartonsku ploču.

Bojenje tegli

Za ovu igru trebat će vam boja za staklo koju možete kupiti u svim većim centrima s hobi programom. Iskustva onih koji rade s djecom govore da su djeca zaista sposobna napraviti prava umjetnička djela na običnoj tegli. Predmeti koji se mogu ovom radionicom dobiti su vaze, kutijice za olovke, kutijice za svijećice i slično.

Potrebni materijali: Staklenke i staklene posudice od ambalaže, selotejp, papir, boja za staklo, crni flomaster.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.