TIKTOK

Mlada Australka navela razloge zbog kojih ne želi imati djecu: "Neću se predomisliti"

priznaje da je "sebična" i da bi radije otišla na večeru i ujutro spavala dokad želi nego se brinula o djeci

Indijana Najt. Printscreen/TikTok

E. Ag.

9.7.2023

Indijana Najt (Indianna Knight, 25) iz Australije čvrsto je odlučila da neće imati djecu. Ova vizažistica priznaje da je "sebična" i da bi radije otišla na večeru i ujutro spavala dokad želi nego se brinula o djeci.

Smatra da je njena filozofija jednostavna i moli druge da se ne ljute ako se ne slažu jer svako ima pravo na svoj život. Kako kaže, svoje mišljenje po pitanju djece neće promijeniti.

Ova mlada žena tvrdi da ima podršku svog partnera, koji također odbija imati djecu, a razloge zbog kojih su donijeli takvu odluku nabrojala je na TikToku.

Djeca su skupa

- Mi nismo protiv roditelja i vjerujem da možete imati ispunjen život uz djecu. Ali dovoljno je teško priuštiti sebi normalan život, kako još priuštiti i djecu - pita se.

Indijana kaže da nikad nije bila tip koji se zna brinuti o djeci.

- Ja sam ona osoba koja ne zna šta bi s djecom. Nikad ih nisam željela. Moj suprug je najstariji od četvero djece i rane godine proveo je brinući se za braću i sestre. Odradio je svoje, ne želi to ponoviti - nastavila je.

@indiannaknight Dog parent and cool aunty for life 😎 #dink #childfreebychoice ♬ original sound - Indi

Posao

Nadalje, Indijana smatra da previše voli svoj posao, ali i da joj on oduzima puno vremena i energije te ponekad uzrokuje stres. Zato kaže da ne bi mogla uložiti trud i u odgoj djeteta.

Sebični razlozi

Na četvrtom mjestu su sebični razlozi. Ova mlada žena nije spremna odreći se dugog spavanja, poslijepodnevnog drijemanja i bezbrižnih večeri s partnerom.

- Suprug i ja smo sebi na prvom mjestu - pojašnjava.

Djeca su bučna

Na kraju Indijana kaže da ne želi dodatnu buku u svom domu. Tvrdi da je introvert koji voli tišinu svog doma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.