RODITELJSKA LJUBAV

Tata u invalidskim kolicima riješio da obraduje kćerke: Napravio sobu iz snova bez pomoći majstora

Snimak koji je pregledan više miliona puta na Instagramu izazvao je salve emocija korisnika društvenih mreža

On nije dozvolio da ga njegovo stanje obeshrabr. Instagram

E. Ag.

19.12.2023

Snimak koji je pregledan više miliona puta na Instagramu izazvao je salve emocija korisnika društvenih mreža. Jedan tata koji je već 10 godina paralizovan i u invalidskim kolicima uspio je sam, bez pomoći majstora, da napravi sobu iz snova za svoje tri mlađe kćerke. Iako je paralizovan od struka nadolje, to ga nije spriječilo da se sasvim sam penje i spušta merdevinama.

On nije dozvolio da ga njegovo stanje obeshrabri. Umjesto toga, odlučio je da ljubavlju i predanošću stvori nešto posebno za svoje tri mezimice.

Iako je fizički ograničen svojim invaliditetom njegov duh ne zna za granice, sa osmijehom na licu i srcem punim ljubavi, počeo je s radom.

Porodični prijatelji i komšije pridružili su se projektu, nudeći pomoć i podršku, iako je većinu posla tata uradio sam. Od praznog prostora punog radnog materijala, soba je postala mjesto gdje su se osjećale sve boje ljubavi.

Kako je u opisu videosnimka objasnila njegova supruga i mama djevojčica, njihove tri kćerkice spavale su na dušecima po podu jer nisu imale ni krevet, piše SrećnaRepublika.

Kako se približilo vrijeme praznika, shvatili su da nemaju prostora gdje da stave ni jelku. A, onda je tata, iako invalid, riješio da da sve od sebe kako bi djevojčicama napravio sobu o kakvoj su oduvijek maštale.

Ovaj par ima čak šestero djece, a budući da tri najmlađe djevojčice nisu imale svoj kutak, tata je riješio da ih iznenadi. Soba je u vidu velikog bračnog kreveta za bliznakinje, a odmah do njih je krevet za još jednu djevojčicu. To nije sve, cijela soba je u vidu igraonice, tako da je moguće popeti se na sprat, iznad kreveta gdje je zasebna prostorija. Zidovi su prekriveni bijelim tapetama sa motivima cvijeća, a svaka stvar u sobi nosila je pečat očeve pažnje i posvećenosti.

Kada su djevojčice prvi put ušle u svoju novu sobu, oči su im zablistale od radosti.

Snimak je samo na Instagramu dobio blizu 3 miliona sviđanja, dok su se komentari redali.

- Živim potpuno isti život. Svaki dan idem u radionicu, ali kolica su moje noge. Ne dozvoljavam da me to uspori i nikada to ne koristim kao izgovor. Istina je da sam korisniji i sretniji sada nego dok nisam bio u kolicima. Bog mi je pomogao da nađem način da budem koristan i sretan - napisao je jedan pratilac koji očigledno ima slična iskustva.

- Paralizovan? Možda samo po definiciji, ali ovaj čovjek je sve sem toga i zato mu skidam kapu!

- Malo crnog humora, ali ovaj čovjek je mnogo spretniji od mene koji nisam u kolicima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.