RAZLIČITA PRAVILA

Mamu upozorili da kćerki (2) obuče majicu na bazenu: "Dječaci su bili samo u pelenama"

Priča je potaknula živopisnu raspravu u odjeljku za komentare

Mamu upozorili da kćerki (2) obuče majicu na bazenu. AP

D. R.

29.7.2023

Oni koji osvježenje od ljetnih vrućina ne mogu potražiti na plaži, posjećuju bazene. Kejti Sturino (Katie Sturino) na Instagramu je podijelila priču koja se dogodila njenoj prijateljici koja je dvogodišnju kćerku upisala na časove plivanja.

- Svi dječaci su bili bez majica. Nosili su i pelene, a ona je imala donji dio kupaćeg kostima. Dva različita spasioca su prišla mojoj prijateljici i upozorila je da mora obući majicu svojoj kćerki jer na bazenu nije dopuštena golotinja - tvrdi Sturino.

Upitala je svoje pratioce trebaju li se djevojčice koje su tek prohodale pokrivati ili ne.

- Različita pravila za tijela dječaka i djevojčica počinju u najranijoj dobi. Ovo je curica od dvije godine. Mala beba. A ovo je pravilo koje vrijedi za nju već sada - dodala je.

Sturino se inače zalaže za autonomiju i prihvaćanje svih tijela te smatra da nije u redu oduzimati tu autonomiju djevojčici koja je još u pelenama. Priča je potaknula živopisnu raspravu u odjeljku za komentare.

"Kad netko tijelo bebe naziva golotinjom šalje sasvim pogrešnu poruku. Besmislica", smatra jedna osoba.

"Šta? Kao pedijatar tvrdim da ne postoji biološka razlika između prsnog koša male djevojčice i prsnog koša malog dječaka. Ovo je suludo", dodaje druga.

Stvarnost je takva da je seksualno nasilje nad djecom problem, a velika većina maloljetnih žrtava su djevojčice, piše Motherly.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.