ČLAN NJEMAČKOG BUNDESTAGA

Adisu Ahmetoviću dijagnosticiran karcinom: "Ovaj nalaz jako je pogodio moju porodicu i mene"

Naglasio je da će nakon potpunog oporavka rado nastaviti svoje zadatke sa istom strašću kao i prije

Screenshot

Z. K.

3.5.2024

Adis Ahmetović (31), član njemačkog Bundestaga porijeklom iz Bosne i Hercegovine, podijelio je potresne vijesti. Njemu je, naime, dijagnostifikovan rak, koji je, srećom, izlječiv. 

Pozitivna poruka

- Ja sam socijaldemokrata sa velikim uvjerenjem. Svoj posao obavljam kao kopredsjedavajući Hanoverskog SPD-a sa puno strasti i posvećenosti, a od septembra 2021. godine, kao direktno izabrani član Bundestaga - započeo je Ahmetović emotivnu ispovijest u kojoj je pratitelje obavijestio da je bolestan.

 Dijagnostikovan mu je rak. 

- Iako je ovaj nalaz jako pogodio moju porodicu i mene, pozitivna poruka ljekara je da je rak izlječiv. Iz tog razloga ću se podvrgnuti odgovarajućem tretmanu koji će zahtijevati odmor i snagu. Poslije intenzivnih razgovora sa ljekarima, veoma sam uvjeren da ću ponovo ozdraviti - istaknuo je. 

Fokusiran na BiH

Naglasio je da će nakon potpunog oporavka rado nastaviti svoje zadatke sa istom strašću kao i prije. 

- U međuvremenu ću biti malo tiši. Moje kancelarije u Hanoveru i Berlinu će nastaviti da se brinu o vašim brigama i dostupne su vam u bilo kom trenutku - poručio je njemačkim građanima, dodajući da se raduje što skorijem ponovnom viđenju.

Podsjetimo, Ahmetović je desna ruka premijera pokrajine Niedersachsen. U svom radu u Njemačkoj itetkako je fokusiran i na BiH, kao i na Zapadni Balkan. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.