STRAVIČNO

Otkrivamo: Ubica žene i djece iz Tuzle planirao ubistvo, sjekiru kupio na pijaci, ostavio i poruku na vratima stana!

Istragom će biti utvrđeno da li ih je pobio oštricom ili tupim dijelom sjekire. Naređeno je vještačenje

M. Aš.

21.5.2024

Novi slučaj stravičnog trostrukog ubistva, a zatim samoubistva, šokirao je Bosnu i Hercegovinu, ali i cijeli region!

Bacio se

Muškarac iz Tuzle Mujaga Čičkušić ubio je suprugu i dvoje djece, dobi devet i dvije godine, a zatim prešao u stan zgrade prekoputa i počinio samoubistvo! On se bacio sa zgrade.

Istražni timovi pronašli su sjekiru kojom je najvjerovatnije izvršeno ubistvo. Pronađeni su i drugi oštri predmeti, a istragom će biti utvrđeno da li ih je pobio oštricom ili tupim dijelom sjekire. Naređeno je vještačenje.

Prema nezvaničnim informacijama „Avaza“, tužioci i istražitelji vjeruju da bi motiv stravičnog ubistva mogla biti ljubomora. No, za sada ova informacija nije zvanično potvrđena.

Čičkušić se, kako je za „Avaz“ potvrđeno, prije nekoliko dana vratio iz Njemačke, gdje je radio kao medicinski tehničar. On je bio uposlenik Kliničkog centra Univerziteta u Tuzli, kao i njegova supruga, ali je išao da radi u Njemačku.

Saznajemo da je Čičkušić, kako je do sada pokazala istraga, brutalni zločin isplanirao u detalje. On je, kako nam je potvrdio izvor, nekoliko dana prije zločina kupio sjekiru na pijaci kod Hemeta i njom je ubio članove porodice.

U stanu je zatečen prizor koji ledi krv u žilama, a cijeli stan je bukvalno uništen i ispremještan. Supruga je, što je pokazala istraga, pokušala spasiti djecu, ali nije uspjela. 

Pokušala spasiti djecu

Ono što je šokiralo istražitelje jeste da je Čičkušić nakon stravičnog zločina ostavio poruku na vratima stana. On je napisao imena pojedinih ljudi. Policija sada istražuje o kome se radi. Navodno, među imenima su imena pojedinih rođaka koji su mu pomogli da se zaposli u Njemačkoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.