OBRATITE PAŽNJU

Mama upozorila na skrivenu opasnost: "Ne dajte djeci da koriste uređaje dok su na punjaču!"

Roditelji primijetili nešto čudno dok se dijete igralo na svom tabletu

Uređaj se ne smije puniti dok ga djeca koriste. Facebook

M. Z.

10.1.2024

Mel Vots je mama, ali i influenserica koju roditelji širom svijeta prate. Na svojim društvenim mrežama često postavlja sve s čime se suočava kao roditelj, ali i savjete i trikove za svaku mamu. 

Objavila snimak

Nedavno se oglasila u jednom snimku govoreći o "slučajnoj" situaciji, za koju navodi da je veoma važna za sve, a pogotovo za roditelje.

Radi se o "skrivenoj" opasnosti korištenja telefona i sličnih uređaja poput tableta, ali kada su u procesu punjenja. Ono što je slučajno primijetila zabrinulo je i njenog supruga, a smatraju da je veoma važno da i ostali roditelji pripaze, s obzirom na to da se skoro sva djeca danas igraju na telefonima.

Električni naboj

Mel navodi da je noć prije ušla u sobu svoje kćerke, koja se u tom momentu igrala na tabletu i da je, dok ju je mazila po leđima, osjetila nešto poput električnog naboja.

To opisuje kao da osjeća "struju kako prolazi kroz tijelo svoje kćerke".

- Sinoć, kada sam poželjela laku noć, mazila sam je po leđima i mogla sam da primijetim ovaj zaista čudan osjećaj. Mislila sam da je to nešto na njenoj koži. Igrala se na svom tabletu, pa sam pozvala svog muža Nolana da dođe i provjeri. Osjetio je isto što i ja. Shvatili smo da je to struja koja prolazi kroz tablet dok se puni - govorila je ona.

Mel i Nolan su potom demonstrirali kako uređaj navodno provodi električnu struju kroz tijelo korisnika.

Par se dodiruje golim ramenima dok drže uređaj za punjenje i tvrde da mogu da "osjete struju".

Mel je otkrila da se čak konsultirala sa profesionalcem da procijeni sigurnost uređaja.

- Električar je došao i nije to mogao da osjeti dok nismo primijetili da nosi čizme, pa smo mu rekli da ih izuje, nakon čega je također osjetio struju - govori par.

Isključiti uređaj

Mnogi Melini pratioci pojurili su da u komentarima daju svoje mišljenje o ovoj situaciji. Tako, većina upozorava da, kada se puni takav uređaj, obavezno ga treba ostaviti, ali i držati podalje od kreveta, piše Dailymail.co.uk.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.