DŽABA TRUD

Tata postavljao ogradicu 45 minuta, a bebi je trebalo nekoliko sekundi da savlada tu prepreku

Roditelji nisu mogli da se načude prizoru koji je uslijedio

Izgleda da je nije postavio kako treba. Instagram

E. Ag.

7.3.2024

Svi koji su željeli djecu priznaju da su jedva čekali da se ostvare u najbitnijoj ulozi u životu, ulozi roditelja. Međutim, niko nikada nije spreman na sve izazove koje roditeljstvo sa sobom nosi. Jedan od tih izazova je sprečavanje mališana da se povrede ulaskom u prostorije koje nisu za njih i da se ne približavaju najopasnijem terenu u vidu stepenica ili terasa.

Izgubljeno vrijeme

U posljednje vrijeme dostupan je veliki broj proizvoda koji olakšavaju sadašnjim roditeljima da savladaju izazove s djecom, nešto što nisu imale prethodne generacije. Tako je sada moguće postaviti ogradicu koja će prepriječiti put djetetu, tamo gdje njegovi roditelji smatraju da ne bi trebalo da bude.

Jedan tata je punih 45 minuta namještao ovu ogradicu, što i nije značajno izgubljeno vrijeme, ali izgleda da je nije postavio kako treba. Naime, on nije želio da buši zid, pa je namjestio ogradicu koja je bila podešena nešto više nego što bi inače trebalo da bude. Ovaj otac je smatrao da nekoliko centimetara više ne bi trebalo da bude problem. Ali, onda je uslijedilo nešto što je nasmijalo sve na Instagramu, a snimak je postao veoma gledan.

Naime, ma koliko vremena da je ovom tati trebalo da postavi ogradicu, njegovom sinčiću je trebalo neuporedivo manje da shvati kako da prevaziđe ovu prepreku. Svega nekoliko sekundi pošto je ogradica i zvanično bila gotova i postavljena, dječak od godinu uspio je da se poput mačke provuče ispod nje i odmah prijeđe na drugu, “zabranjenu” stranu, na opće razočarenje njegovog oca.

- Čekali smo cijeli život na ovo - piše u opisu snimka.

Brojni komentari

Video je dobio pola miliona sviđanja, dok su se komentari nizali.

Najveći broj ljudi koji su ostavili komentare se pitao zašto je ogradica postavljena toliko visoko. 

Mama je objasnila da su podovi neravni i da bi trebalo da se presele u novu kuću. Međutim, pratioci nisu prihvatili ovaj odgovor. Smatrali su da je postojalo rješenje da se ogradica bolje postavi, tačnije niže. Uslijedio je odgovor da bi se u tom slučaju oštetili zidovi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.