DRAMA

Pogledajte kako je izgledala potraga za bombašem Seadom Tabakovićem

Sve je počelo u 19:30 sati, kada je N. T., nastanjena u ulici 105 brigade broj 45 u naselju Grdonj, alarmirala policiju

Piše: A. Ka.

28.2.2021

Mještani sarajevskog naselja Grdonj dugo će pamtiti jučerašnju noć. Sead Tabaković, koji je i ranije pravio probleme, priredio je neviđenu dramu i neprespavanu noć komšijama.

Sve je počelo u 19:30 sati, kada je N. T., nastanjena u ulici 105 brigade broj 45 u naselju Grdonj, alarmirala policiju jer je kod pratećeg objekta u vlasništvu njenog muža nepropisno parkiran Ford. Na lice mjesta izašli su policajci koji su obavili razgovor s N. T. i njenim mužem Seadom Tabakovićem.

Udario far

Tabaković je tada udario nogom u prednji desni far Forda, nakon čega je pobjegao u kuću, gdje je nakon izvjesnog perioda iz kuće bacio u pravcu Forda bombu koja je eksplodirala na tlu pored pratećeg objekta i vozila.

Pukom srećom nije bilo povrijeđenih. Tabaković je iz svoje porodične kuće u pravcu naselja Grdonj. Od tog trenutka trajala je potjera za opasnim muškarcem. Na lice mjesta upućeno je više policijskih patrola, uključujući Jedinicu za podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Patrola Policijske stanice Centar primijetila je Tabakovića u ulici 105 brigade koji je ispalio jedan hitac iz pištolja prema službenom vozilu u pokretu, nakon čega se opet daje u bijeg.

Potjeri za opasnim Tabakovićem svjedočio je i naš novinar. Sve je trajalo do kasnih noćnih sati, da bi policajci u 1:40 sati u mjestu Grdonj, ispod repetitora locirali i savladali Tabakovića.

Izazvao požar

Podsjećamo, kod njega je pronađena ručna bomba, ručno pravljeni pištolj i dva metka za lovačko naoružanje. Izvršen je i pretres kuće Tabakovića te su pronađeni improvizovana eksplozivna naprava i 10 metaka-patrona za lovačko oružje.

Iz sarajevske policije su ranije saopćili da je prilikom stavljanja osumnjičenog pod kontrolu u mjestu Grdonj došlo do požara, koji je najvjerovatnije izazvao Tabaković.

Kako je izgledala potjera za bombašem, pogledajte u videu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.