UZNEMIRUJUĆI SNIMAK

Samo na Balkanu: Tučnjava u saobraćaju, "Uđi u auto! Polomit ću ga, majke mi mile!"

Nakon toga uslijedili su udarci i naguravanje u kojem su dvije osobe završile na podu, a ubrzo je na teren stigla i policija

Tučnjava u saobraćaju. Dalmacija Danas

D. R.

4.5.2024

U petak u ranijim poslijepodnevnim satima u Ulici Domovinskog rata u Splitu došlo je do sukoba na cesti, piše Dalmacija Danas.

Prema snimci koju je napravio jedan od svjedoka, vidljivo je da je u obračunu sudjelovalo pet osoba, a sve se odvilo u blizini raskrižja s Ulicom Hrvatske mornarice.

- Pusti ga, vidiš da je kre*en. Kre*enušo jedna - čuje se od gospođe iz jednog automobila.

- Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile - govori muškarac iz Audija suvozačici.

Nakon toga uslijedili su udarci i naguravanje u kojem su dvije osobe završile na podu, a ubrzo je na teren stigla i policija.

- Jučer, 3. maja 2024., oko 13:50 u Ulici Domovinskog rata u Splitu dogodilo se narušavanje javnog reda i mira - rekla je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske, za Dalmaciju Danas.

Naime, tokom vožnje zbog nesuglasica u saobraćaju između osoba koje su se nalazile u dva vozila započelo je međusobno vrijeđanje i psovanje, nakon čega su sudionici izašli iz vozila i došlo je do međusobnog naguravanja i sukoba.

Policijski službenici su osobe doveli u postaju. Provedeno je kriminalističko istraživanje te je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su četiri osobe ostvarile obilježje prekršaja iz čl. 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, a jedna osoba prekršaj iz čl. 13 istog Zakona, radi čega će protiv svih biti podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom prekršajnom sudu.

Nije bilo povrijeđenih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.