PROJEKTI

Svjetska priča u parku "Ravne 2": Đoković u Visoko dovodi planetarne teniske asove

Otvorenje planirano za 13. juli ove godine, a pomoć, posebno prilikom izgradnje podloga, pružit će Đokovićev stručni tim

Osmanagić s Đokovićem: Radovi na terenu uveliko traju. Avaz

Piše: N. Smajović

16.4.2022

Nakon što je najbolji teniser svijeta Novak Đoković postao redovan gost Semira Osmanagića, Visokog i Bosanske doline piramida, u srcu Visokog niče još jedan svjetski projekt.


Dolazak s timom

Fondacija „Arheološki park: Bosanska piramida sunca“ započela je gradnju dva vrhunska teniska terena u parku „Ravne 2“, a Osmanagić kaže kako očekuju da u Visoko, osim Đokovića, privuku i druga svjetska teniska imena.


- Pravimo regionalni centar za pripreme tenisera, a očekujemo da najbolji teniser svijeta i naš najbolji ambasador Novak Đoković bude ovdje naš najčešći gost. Do sada je dolazio nekoliko puta, zadržavao se po nekoliko dana i vraćao se treninzima na drugim mjestima, a kada ovaj centar bude završen, Novak će moći u Visoko doći sa svojim kompletnim timom i tu provesti po 10-15 dana pripremajući se za turnire i izazove koji ga očekuju - kazao nam je Osmanagić.

U parku „Ravne 2“ bit će izgrađena dva teniska terena - s tvrdom podlogom i kvalitetom kakav imaju tereni US Opena te jedan zemljani, poput onih u Parizu. Predviđena je i izgradnja tribina kapaciteta između 1.200 i 1.500 sjedećih mjesta.


Brojni nastupi

- Otvorenje očekujemo 13. jula ove godine, a terene bi trebao otvoriti upravo Novak Đoković, i to u meču s još jednim zvučnim svjetskim teniskim imenom koje će ostati iznenađenje. Osim tog meča, na otvorenju nas očekuje mnoštvo različitih sadržaja i programa, ali i nastupi kadetskih reprezentacija iz šest zemalja - otkrio je Osmanagić.

U uvodnom susretu planiran je meč najboljih bh. tenisera.

Tehničku podršku i pomoć, posebno prilikom izgradnje podloga, pružit će stručni tim najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, odnosno tim ljudi koji se brine o Teniskom kompleksu „Novak“ u Beogradu.

Pripreme mladih

Osmanagić ističe da je riječ o skupom projektu, a na terenima će se održavati pripreme seniorskih i mladih selekcija zemalja. Koristit će ih samo profesionalni teniseri, kao i sponzori i donatori projekta koje je pozvao da podrže ovu lijepu priču.

- Podršku smo dobili i od Teniskog saveza BiH, odakle su se složili da ovo bude i trening-centar naših tenisera, kao i od Olimpijskog komiteta BiH i Gradske uprave Visoko - naveo je Osmanagić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.