INFORMACIJA ZA JAVNOST

Započeo proces vraćanja parkirališta Općini Stari Grad

Vraćanje parkirališta u nadležnost Općine Stari Grad - Početak procesa normalizacije javnih površina

Započeo proces vraćanja parkirališta Općini Stari Grad. Općina Stari Grad Sarajevo

23.4.2024

Služba za inspekcijske poslove Općine Stari Grad okončala je inspekcijski postupak za vraćanje parkinga korisnika “Šemrani d.o.o.” u ulici Telali br. 1 na upravljanje Općini Stari Grad Sarajevo.

Time je započeo proces vraćanja svih parkirališta u nadležnosti Općine Stari Grad, kojim se do sada raspolagalo na štetu ovog organa, suprotno relevantnim propisima. Danas su uklonjena motorna vozila i druge stvari odložene na predmetnom lokalitetu, koji je po nalogu Službe za inspekcijske poslove vraćen u prvobitno stanje, te je propisno ograničen pristup.

Posebnim setom odluka, uređena je oblast javnih površina na području Općine Stari Grad, a u narednom periodu bit će uređena i oblast parkirališta, a sve u vezi s osnovanim Javnim komunalnim preduzećem Općine Stari Grad.

Na više od stotinu pojedinačnih parking mjesta, Općina je na godišnjem nivou gubila stotine hiljada KM. Rezervisana pojedinačna parking mjesta su iznosila 1-2 KM dnevno odnosno 30 KM, 40 KM, 50 KM mjesečno, u zavisnosti od zone. Na ovaj način, budžet Općine je oštećen za milionski iznos u proteklih nekoliko godina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.