SUD BIH

Video iz sudnice / Pogledajte šta se dešavalo na ročištu crnolistašu Novaliću i ostalima

Iako je prije dvije sedmice bilo najavljeno svjedočenje Fahrudina Solaka, on je od toga odustao, pa su danas kao svjedoci odbrane Fikreta Hodžića svjedočili Enes Smajić, uposlenik SIPA-e te Radivoje Ikonić, vještak ekonomske struke

Piše: S. S.

2.11.2022

U Sudu BiH danas je nastavljeno suđenje premijeru Federacije BiH sa crne liste SAD-a Fadilu Novaliću i ostalima vezano za nabavku spornih 100 kineskih respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM.

Osim Novalića, za spornu nabavku respiratora optuženi su suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite Fahrudin Solak, ministrica finansija FBiH Jelka Milićević i vlasnik preduzeća "Srebrena malina" Fikret Hodžić.

Iako je prije dvije sedmice bilo najavljeno svjedočenje Fahrudina Solaka, on je od toga odustao, pa su danas kao svjedoci odbrane Fikreta Hodžića svjedočili Enes Smajić, uposlenik SIPA-e te Radivoje Ikonić, vještak ekonomske struke.

Enes Smajić je svjedočio na okolnosti vezano za službenu zabilješku prilikom provjere prostorija kompanije "Srebrena malina" u Srebrenici.

Radivoje Ikonić, vještak ekonomske struke, kazao je da je radio dosta inspekcijskih nadzora, obzirom da je radio u četiri tužilaštva. On je ranije dobio naredbu Suda BiH da napravi analizu vezano za ovaj predmet, a koja se ticala nabavke respiratora, kredibiliteta kompanije, finansijskog poslovanja, opravdanosti avansnog plaćanja i vezano za blagajnički maksimum.

Pogledajte video.

Pretplatite se na YouTube kanal Avaz TV.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.