"AVAZ" NA LICU MJESTA

Detalji nestanka Zulfe Ćibe u selu Vrdolje kod Konjica: Odveo kravu da je bik oplodi, rodbina tvrdi da je uvijek sav novac nosio sa sobom

Kad god bi dolazio kod mene za pasom je nosio veliki nož, no ovoga puta, kada je bio kod mene, nije imao nož, rekao je njegov prijatelj

11.9.2023

U selima oko Konjica, tačnije Vrdolju i Špiljanima, danima traje potraga za nestalim Zulfom Ćibom.

Pretražene su hiljade kvadrata površine, na terenu su bili i psi tragači, desetine pripadnika GSS-a Prenj, policija, mještani..., ali za sada bez rezultata.

Danas su pripadnici GSS-a pretraživali lokalne bunare, u koje je zaronio pripadnik GSS-a Danko Dangubić.

Nosio nož

Do objavljivanja ovog teksta potraga je bila bezuspješna.

Reporter "Avaza" je na licu mjesta s pripadnicima GSS-a i policijom, a od Zulfine rodbine saznajemo detalje. Također na licu mjesta je i vlasnik bika kod kojeg je Zulfo vodio kravu na oplođivanje.

- Kad god bi dolazio kod mene za pasom je nosio veliki nož. Ovoga puta, kada je bio kod mene, nije imao nož - kazao je njegov prijatelj.

Dobar trag

Kako smo, također, saznali na licu mjesta, Zulfo je imao običaj da sav novac nosi sa sobom, što bi mogao biti dobar trag i za policiju.

- Možda je imao oko 5.000 KM kod sebe - tvrdi rodbina.

Kako god, misterija je da Zulfe još nema, a toliko terena je pretraženo. Nije isključena ni mogućnost da ga je neko strpao u automobil i odvezao ili u obližnju šumu ili na neku od litica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.