SKANDALOZNE TVRDNJE

ATV unosi nemir, tvrde da Bošnjaci na Vaskrs spremaju nerede u Potočarima

Iz DKPT-a BiH, koja je nadležna za čuvanje Memorijalnog centra, su kazali da su dobili depešu iz PU Srebrenica koju smatraju "čudnom"

Memorijalni centar Potočari. Anadolija

S. S.

3.5.2024

ATV, medij blizak režimu Milorada Dodika, koji se nalazi i na američkoj crnoj listi, objavio je informaciju da nekoliko bošnjačkih udruženja, koje podržavaju političari iz Sarajeva, planiraju da izazovu nemire pred sjednicu Generalne skupštine UN-a na kojoj će se raspravljati na Rezoluciji o Srebrenici.

Oni tvrde da ove informacije imaju sigurnosne agencije i da je "oskrnaviti nekoliko spomenika u Memorijalnom centru Potočari, kako bi za to optužili Srbe."

- Sve je planirano na Vaskrs i dva naredna dana, u vrijeme slava. Suludi plan predviđa da se drži tenzija sve do sjednice Generalne skupštine UN-a na kojoj bi trebalo da se razmatra Rezolucija o Srebrenici i da se konstantno Srbi predstavljaju kao nasilni i spremni na sve. Napad na povratničku kuću u Gacku i sva priča koja se stvara, samo je uvertira za finalizaciju plana po kojem bi vrhunac trebalo da se desi u Srebrenici, odnosno u memorijalnom centru - napisao je ATV.

Iz Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, koja je nadležna za čuvanje Memorijalnog centra, su kazali da su dobili depešu iz PU Srebrenica koju smatraju "čudnom".

Direktor DKPT-a Enes Karić je kazao da provjeravaju navode i da su o tome obavijestili druge agencije.

- Malo je čudna ta informacija u kojoj se kaže da Bošnjaci nešto žele da urade u Memorijalnom centru u Potočarima, ali mi u svakom slučaju poduzimamo određene radnje i mjere - kazao je za "Avaz" Enes Karić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.