POTRESNA ISPOVIJEST

Agonija Ćatibe Ferhatović iz Čuništa se nastavlja: Budim se s pitanjem - "Gdje je nestao moj Hamid"

Zamislite kako je nama, govori kroz suze Hamidova supruga

Ćatiba Ferhatović: Samo da ga pronađu. N. Šaljić

20.9.2023

Prošla su skoro četiri mjeseca otkad je Hamid Ferhatović iz sela Čuništa otišao u obližnju šumu i od tada mu se gubi svaki trag. Njegova supruga Ćatiba je prije dva mjeseca kazala: "Samo da ga pronađu." Istu rečenicu ponavlja i dan-danas, i ne gubi nadu.

- Mi, kao porodica, ne želimo pritiskati istražne organe, ali zamislite samo kako je nama, da više od tri i po mjeseca ne znamo gdje nam je suprug, otac, šura... - govori Ćatiba reporterima "Avaza".

Našli samo sjekiru

Kaže da je naročito pogađaju lažne informacije da je pronađen, kao i razne priče koje dolaze do nje.

- Molim sve ljude, ako nemaju šta pametnije, da se suzdrže od svakakvih komentara. Jedna žena je pričala kako su one brale gljive te da je vidjela ruku u šumi, da je potom helikopter sletio i sve to odvezao u Vareš. Zamislite samo kako je meni - kazuje nam Ćatiba na pragu svog doma u selu Čuništa.

Jedini trag koji su do sada pronašli bila je sjekira koju je Hamid odnio sa sobom kada je krenuo u šumu. Šuma je veoma blizu sela.

- Ima nekih nelogičnosti, ali to neka policija i istražitelji utvrde - govori nam Dželil Sokolar, šura nestalog Hamida, Ćatibin brat.

Je li moguće

Porodica moli da se svi mogući resursi iskoriste kako bi se njihova agonija završila.

- Teško mi je. Budim se s tom mišlju i jednim jedinim pitanje - pa gdje je nestao moj Hamid? I neki dan su išli ljudi u šumu, stalno hodaju. Beru gljive, sijeku drva, je li moguće da nema nikakvog traga - kaže Ćatiba Ferhatović.


Selo Čuništa kod Olova. N. Šaljić

Ostavili smo ih u selu, ispred kuće, 10-ak metara od kuće komšije, penzionisanog policajca koji je na dan nestanka Hamida Ferhatovića hodao po selu i tvrdio da mu je nestali Hamid oštetio automobil...

Također, posljednjih dana priča kako će tužiti cijelo selo jer njega dovode u vezu s nestankom Hamida Ferhatovića.

Čekamo odgovore iz Tužilaštva ZDK

Poslali smo i upit Tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona.

- Molim Vas da nam u interesu javnosti date odgovore na pitanja u vezi s nestankom Hamida Ferhatovića iz sela Čuništa kod Olova.

1. Da li je potraga za Ferhatovićem obustavljena?

2. Da li je tužilac saslušao komšiju za kojeg cijelo selo tvrdi da je imao sukob s Hamidom na dan nestanka, dakle, nekoliko sati prije nestanka, a riječ je o penzionisanom policajcu?

Molim Vas da nam odgovorite na ova pitanja, jer se radi o slučaju koji uveliko interesira javnost, radi se o svojevrsnoj misteriji.

Dobili smo odgovor da je portparol na bolovanju i odmah po dolasku s bolovanja će nam proslijediti informacije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.